- A A A +

HLU - Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

Olofströmshus tillämpar HLU, Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Det betyder att det är du själv som bestämmer om din lägenhet ska underhållas eller om du vill ha hyresrabatt.

En del av din hyra sätts varje månad undan för framtida underhåll. I hyran ingår att Olofströmshus ska:

- Måla och tapetsera vart 12:e år.
- Slipa om parkettgolv vart 18:e år.
- Byta mattor vart 18:e år.

I hall och kök har du möjlighet att välja väv mot en tilläggskostnad på 750:-.

Läs mer här -->

Tillval

En av grundtankarna med tillval är att du som hyresgäst ska kunna skapa ett personligt hem, och då måste det finnas alternativ att välja bland. I tillvalskonceptet ingår golv, väggar och tak, samt köksluckor och bänkskivor. Vitvaror och badrum/wc ingår inte, sådant kommer att bytas av Olofströmshus även i fortsättningen. Ett annat tillval som är möjligt för de allra flesta av våra hyresgäster är uteplatser, inglasade balkonger eller uterum.

Med våra tillval kan du sätta din egen prägel på ditt boende!

Innermiljö
I innermiljö kan du välja mellan ett stort antal olika tapeter och kulörer, plastmattor eller parketter. Du som önskar kan välja helt nya köksluckor med nya moderna bänkskivor. Många tycker också det är skönt att få en egen tvättmaskin installerad i sin lägenhet. Valmöjligheterna är många och det är du som väljer!!

Utemiljö
I utemiljö kan du som bor på markplan önska en plattsatt uteplats eller inglasad balkong, och även du som bor lite högre upp kan i de flesta fall få glas till din balkong – vi försöker göra allt för att du som kund ska bli nöjd!

Tillval du äger
När du väljer något tillval som blir din ägodel betalar du detta kontant. Tillvalet tillhör alltså dig och inte lägenheten. Om du flyttar tar du med dig tillvalet eller säljer det till nästa hyresgäst.

Tar du till valet med dig måste lägenheten återställas till sitt ursprungliga skick.

Under förutsättning att tillval är möjligt i din lägenhet kan du göra det i stort sett när som helst. Det krävs dock att du är kontraktsinnehavare och inte har skulder till Olofströmshus AB. Tänk också på att kostnader för tidigarelagt underhåll kan tillkomma.

Tillval som tillhör lägenheten
Du betalar i vissa fall detta kontant, i vissa fall med månadsdebitering och i vissa fall både kontant och månadsdebitering. Månadskostnaden är ett tidsbestämt belopp som innebär en kostnad som läggs ovanpå din hyra, likt en avbetalning. Tillvalet som tillhör lägenheten stannar alltså kvar i lägenheten om du flyttar.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Tillvalsmöjligheter

Klicka nedan för större versioner!

Inglasningar 2017

Tillvalspriser 2017 - övriga