- A A A +

När du flyttar in

Välkommen till ditt nya boende hos Olofströmshus!
Att flytta in i en ny lägenhet är för de flesta av oss inspirerande och en ny start på livet. Man har ännu inte lärt känna de nya kvarteren, sina grannar och sin hyresvärd. För att underlätta de praktiska bestyren har vi samlat några punkter som påminnelse för dig som är nyinflyttad.

Adressändring

För att din post ska komma till din nya adress är det viktigt att du gör en flyttanmälan i god tid (minst fem arbetsdagar) före flytten. Vid en flyttanmälan är det vissa myndigheter som automatiskt får dina nya adressuppgifter, i övrigt måste du själv anmäla ändrad adress till föreningar, försäkringsbolag, banker, tidningar osv.

Du kan även mot en avgift beställa eftersändning av din post från den gamla adressen till den nya. Mer information om detta kan du få via www.adressändring.se

 

Hushållsel

När du flyttar in ska du på en gång göra en anmälan till Olofströms Kraft om nytt elabonnemang. Som privatperson kan du göra din anmälan om flyttning direkt via internet på www.olofstromskraft.se eller via kundservice på telefon 0454 - 980 10.
Du kan även maila på kund@okab.net

Hemförsäkring

Glöm inte att teckna en hemförsäkring! Att försäkra sitt hem borde vara lika självklart som att försäkra bilen - hemmet är oftast värt betydligt mer. Du kan själv jämföra olika försäkringsbolags hemförsäkringar och premier hos Konsumenternas försäkringsbyrå på www.konsumenternasforsakringsbyra.se   alternativt via telefon 0200 - 22 58 00.

Ditt hyreskontrakt

När du blir hyresgäst hos oss skrivs ett kontrakt. Kontraktet innehåller alla viktiga fakta om bostaden. Observera att kontraktet är en värdehandling.

När flyttlasset går

Några saker kan vara bra att känna till inför inflyttningen:

Är lägenheten inte i det skick du förväntade dig?
Är det fel som måste åtgärdas direkt ska du göra en felanmälan. Är du missnöjd med städningen är det viktigt att vi kan komma och titta innan du har börjat städa själv.

Flyttkartonger och sopor
I flera av våra områden finns en miljögård där du kan lämna alla dina sopor i de kärl som finns uppställda. Tänk på att inte lämna dina sopor bredvid kärlen.

Bilparkering
Vi arbetar för att hålla bilarna borta från våra områden. Tänk på att inte blockera tillfartsvägarna i onödan och att så snart som möjligt parkera privatbilar på parkeringen som finns i området.

Lås och Nycklar

Vid inflyttningen får du som regel tre originalnycklar till lägenheten. Lägenhetsnycklarna är alltid stämplade med samma nummer. Kontrollera att du fått samma nummer på alla nycklar och att antalet stämmer. Nycklarna får du av din kundvärd!

Parkering och garage

Det finns parkeringsplatser i alla våra områden och de flesta områden har även garage eller carport att hyra. Kontakta gärna uthyrningen på telefon 0454 - 372 00.

Varmt välkommen till oss på Olofströmshus!!