- A A A +

Jämshög

Ungefär fyra kilometer söder om Olofström hittar du det lilla samhället Jämshög. Många förknippar säkert Jämshög med Sven-Edvin Salje eller Harry Martinsson. Det moderna Jämshög är ett väldigt mysigt samhälle med mycket vacker natur i närområdet och en gemenskap bland människorna som kan kännas unik och bidrar till ökad trivsel.

Här finns ett varierande utbud av lägenheter fördelat på några olika områden.
Olle Montanus Väg finns marklägenheter i radhusområde, många av dem till viss del tillgänglighetsanpassade.
Ett annat trevligt, centralt beläget område, är Bengt Nordenbergs Väg, JF Anderssons-, Pehr Thomassons- och Öllers Väg som erbjuder en- till fyrarumslägenheter fördelade på tre våningar.

Några väldigt populära lägenheter är de i fastigheten på Bygatan 5, av Jämshögsborna kallat ”Rosa huset”, ett hus skilt från övriga fastigheter vi har i Jämshög. Detta är lite som ett eget, lite mindre område med gemytlig känsla och en mysig tillhörande gård där de boende kan träffas.

Seniorboendet ”Läkarvillan” har blivit väldigt uppmärksammat och eftertraktat tack vare de vackra lägenheterna med hög standard och sin härliga omgivning. Gemenskapen bland de boende är god och de spenderar gärna tid i intilliggande gemensamhetslokalen. Här bor du som är lite äldre fantastiskt bra och bekvämt.

I Jämshög hittar du också Tullbacken - Olofströms första riktiga trygghetsboende som stod klar för inflyttning 2012.

Populära Bygatan 5 har en mysig liten bakgård nära till hands, precis som en egen liten trädgård.

Butiker och service
I Jämshög finns det mesta du kan behöva så som restauranger, mataffär och tandläkarmottagning.

Barnomsorg och skolor
Jämshög är en ort där småbarnsfamiljer inte behöver sakna något.
Förskolor, låg- och mellanstadieskolor är populära och för vuxna finns Jämshögs Folkhögskola med brett utbud.

Fritid
Jämshög är en egen liten by med egen idrotts- och fotbollsförening.
På fem minuter är du inne i Olofström där du har ishall, idrottshall och simhall och likaså ridhus, badplatser och motionsspår.

Kommunikationer
Från Jämshög är det ungefär fyra kilometer till Olofströms resecentrum, men då stor del av busstrafiken går genom Jämshög är chansen stor att du till och med kan påbörja din resa härifrån.
Med buss tar det ca 30 minuter till Karlshamn och 80 minuter till Kristianstad och på ca tre timmar är du också framme i Köpenhamn.

Nybyggda Läkarvillan erbjuder mycket attraktiva lägenheter med bra läge och vackra omgivningar.
Innerområdet mellan Öllers Väg, JF Anderssons Väg och Pehr Thomassons Väg är en mysig plats för de boende att vistas i och här finns såväl grillplats som lekplats till förfogande.
Rosenhillsvägen har en vacker bakgård och ett mycket lugnt läge.