- A A A +

Södra Ekeryd

Södra Ekeryd är ett lugnt och fint område med både stormarknad och skog inpå knutarna och med en kort promenad kommer du till centrum. Till området som inkluderar våra lägenheter på Äppelvägen och Hallonvägen söker sig den som vill ha en lägenhet med ett till tre rum och kök och tvättstuga och förråd lättillgängliga på markplan. Ett flertal av lägenheterna i markplan har inglasade altaner och plattsatta uteplatser och givetvis finns möjligheter även på övre plan till en inglasad balkong.

För barnfamiljer finns små lekplatser nära till hands i området och på intilliggande skola. Denna närhet lockar många att bosätta sig på Södra Ekeryd, ett av våra många omtyckta områden.

Södra Ekeryd är också ett mycket populärt område bland de lite äldre då miljön känns väldigt gemytlig och nära med endast fyra eller fem lägenheter i varje trappuppgång. Även om du skulle bosätta dig på översta våningen, så är det bara en trappa upp och parkeringsmöjligheter finns det gott om i området.

Södra Ekeryd är en liten idyll med grönskande och harmoniska omgivningar.

Butiker och service
På nära håll hittar du både stormarknad och andra mataffärer med generösa öppettider. Bensinmackar finns också inom ett par minuters bilfärd och likaså shopping med centrums varierande utbud.

Barnomsorg och skolor
Som boende på familjevänliga Södra Ekeryd har du förskola på bara ett par minuters promenadavstånd. Detta gäller även till Olofströms gymnasieskola. Barn och ungdomar i grundskola har säker cykelväg till sina respektive skolor bara någon kilometer härifrån.

Fritid
Från Södra Ekeryd är det kort gång- och cykelavstånd till såväl ishall, idrottshall, simhall och badplats vid sjön Oredssjön. Det tar cirka tio minuter med cykel att ta sig till ridhus, intilliggande motionsspår och Blekinges största insjö Halen och dess vackra omgivningar.

Kommunikationer
Från Södra Ekeryd är det cirka en kilometer till Olofströms resecentrum. Med buss tar det cirka 30 minuter till Karlshamn och 80 minuter till Kristianstad och på ungefär tre timmar är du också framme i Köpenhamn.

Med sina två våningar upplevs husen som mysiga och gemytliga.
Flera av våra hyresgäster har valt att göra fina uteplatser och glasa in sina balkonger.
Ett gäng glada hyresgäster under en av våra grillkvällar som anordnats av oss och Hyresgästföreningen.