- A A A +

Vilboken

I detta område finns ett varierat utbud av lägenheter. De är belägna i tre - eller fyravåningshus och en liten bit härifrån hittar du även Skogsbacka – ett fantastiskt, litet radhusområde med olika stora lägenheter.

Boende i Vilboken har väldigt nära till förskola och grundskola och med bilfri innegård är Vilboken ett mycket omtyckt område. Här finns gott om grönområden och härliga miljöer som lämpar sig fint för utevistelse. För trygghetens skull är porttelefoner installerade i samtliga trappor i området.

Tack vare läget är Vilboken också ett mycket populärt område bland dem som studerar på IUC eller jobbar på Volvo Personvagnar, Finnveden eller annat företag i industriområdet.

Jägaregatan 38 hör till ett av de populärare husen i Vilboken.

Butiker och service
Mataffärer och övrigt utbud i centrum ligger ungefär en kilometer bort. Bussförbindelser finns.

Barnomsorg och skolor
De boende i Skogsbacka har förskola och lågstadieskola på bara fem minuters promenadavstånd och med cykel tar sig ungdomarna lätt till högstadie- och gymnasieskolor cirka två kilometer bort.

Fritid
Ska du till ishall, idrottshall och simhall går det snabbast att ta bilen. Men du som föredrar att gå eller cykla har ca två kilometer att få upp värmen på.
Från Skogsbacka har du nära till Halen, Blekinges största insjö, som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer.

Kommunikationer
Från Skogsbacka är det cirka tre kilometer till Olofströms resecentrum.
Med buss tar det cirka 30 minuter till Karlshamn och 80 minuter till Kristianstad och på ungefär tre timmar är du också framme i Köpenhamn. 

Närheten till Vilboksskolan som skymtar i bakgrunden, lockar många barnfamiljer att bosätta sig i området.
Västra Storgatan erbjuder allt från enrumslägenheter till rymliga fyror på över hundra kvadrat.