HLU och tillval

HLU – Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

För att öka våra kunders inflytande i sitt boende tillämpar vi HLU, Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Det betyder att du som hyresgäst själv kan påverka om din lägenhet ska underhållas eller om du vill ha hyresrabatt.

En del av din hyra sätts varje månad undan för framtida underhåll.
I hyran ingår att vi som hyresvärd ska:

  • Måla och tapetsera vart 12:e år.
  • Slipa om parkettgolv vart 18:e år.
  • Byta mattor vart 18:e år.
  • I hall och kök har du möjlighet att välja väv mot en tilläggskostnad på 750:-.
Läs mer här

Tillval

En av grundtankarna med tillval är att du som hyresgäst ska kunna skapa ett personligt hem, och då måste det finnas alternativ att välja bland. I tillvalskonceptet ingår golv och väggar samt köksluckor och bänkskivor. Vitvaror och badrum/wc ingår inte, sådant kommer att bytas av Olofströmshus även i fortsättningen. Ett annat tillval som är möjligt att göra till de allra flesta av lägenheter är uteplatser, inglasade balkonger eller uterum.
Under förutsättning att tillval är möjligt i din lägenhet kan du göra det i stort sett när som helst. Det krävs dock att du är kontraktsinnehavare och inte har skulder till oss. Tänk också på att kostnader för tidigarelagt underhåll kan tillkomma.

Med våra tillval kan du sätta din egen prägel på ditt boende!

Innemiljö

I innemiljö kan du välja mellan ett stort antal olika tapeter och kulörer, plastmattor eller parkett. Du som önskar kan välja helt nya köksluckor med nya moderna bänkskivor. Många tycker också det är skönt att få en egen tvättmaskin installerad i sin lägenhet. Valmöjligheterna är många och det är du som väljer!!

Utemiljö

I utemiljö kan du som bor på markplan önska en plattsatt uteplats eller inglasad balkong, och även du som bor lite högre upp kan i de flesta fall få glas till din balkong – vi försöker göra allt för att du som kund ska bli nöjd!

Tillval du äger

När du väljer något tillval som blir din ägodel betalar du detta som en engångskostnad. Tillvalet tillhör alltså dig och inte lägenheten. Om du flyttar tar du med dig tillvalet eller säljer det till nästa hyresgäst.

Tar du tillvalet med dig måste lägenheten återställas till sitt ursprungliga skick.

Tillval som tillhör lägenheten

Tillval som exempelvis en inglasad balkong läggs på lägenhetshyran och betalas till dess att hela kostnaden är betald, likt en avbetalning. Säger du upp ditt kontrakt är det nästa hyresgäst som får överta kostnaden för tillvalet. Tillval som tillhör lägenheten stannar alltså kvar i lägenheten om du flyttar.
Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Provbygg ditt kök i köksväljaren.