Lägenhetsunderhåll (HLU) och tillval

HLU – Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

För att öka våra kunders inflytande i sitt boende tillämpar vi HLU, Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Det betyder att du som hyresgäst själv kan påverka om din lägenhet ska underhållas eller om du vill ha hyresrabatt.

En del av din hyra sätts varje månad undan för framtida underhåll.
I hyran ingår att vi som hyresvärd ska:

  • Tapetsera/måla på väv vart 12:e år.
  • Slipa om parkettgolv vart 18:e år.
  • Byta mattor vart 18:e år.
  • I hall och kök har du möjlighet att välja väv mot en tilläggskostnad.
    Gäller i samband med HLU-beställning.
Läs mer här

Tillval

En av grundtankarna med tillval är att du som hyresgäst ska kunna skapa ett personligt hem, och då måste det finnas alternativ att välja bland. I tillvalskonceptet ingår till exempel golv och väggar samt köksluckor och bänkskivor, men inte vitvaror och wc/badrum.

Ett annat tillval som är möjligt att göra till de allra flesta av lägenheter är uteplatser, inglasade balkonger eller uterum.
Beställningen ska göras av kontraktsinnehavaren och förutsättningen är att du inte har skulder till oss. Tänk också på att kostnader för tidigarelagt underhåll kan tillkomma.

Med våra tillval kan du sätta din egen prägel på ditt boende!

Innemiljö

I innemiljö kan du välja mellan ett antal olika tapeter och kulörer, plastmattor eller parkett. Du som önskar kan välja helt nya köksluckor med nya moderna bänkskivor mot en kostnad. Många tycker också det är skönt att få en egen tvättmaskin installerad i sin lägenhet. Valmöjligheterna är många.

Utemiljö

I de flesta fall kan du som bor på markplan beställa en plattsatt uteplats eller inglasad balkong, och även du som bor lite högre upp kan i de flesta fall få glas till din balkong – vi försöker göra allt för att du som kund ska bli nöjd!

Tillval du äger

När du väljer något tillval som blir din ägodel betalar du detta som en engångskostnad. Tillvalet tillhör alltså dig och inte lägenheten. Om du flyttar tar du med dig tillvalet eller säljer det till nästa hyresgäst. Exempel på detta är tvättmaskin och diskmaskin.

Vid avflyttning är det din skyldighet att återställa lägenheten till sitt ursprungliga skick, exempelvis montera tillbaka ett köksskåp där en diskmaskin stått istället.

Tillval som tillhör lägenheten

Tillval som exempelvis en inglasad balkong eller uteplats läggs på lägenhetshyran och stannar kvar i lägenheten om du flyttar.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

Provbygg ditt kök i köksväljaren.

 

 

Läs mer om tillgängliga tillval nedan.

 

Inglasningar 2021-1

(Smålandsgatan och Ekeryd)

Inglasningar 2021-2

(Södra Ekeryd, Kyrkhult och Jämshög)

Inglasningar 2021-3

(City, Bredgatan, Vilboken, Skogsbacka och Bommareviken)

Tillvalspriser 2021

(Tvättmaskin, diskmaskin, badkar, el-arbeten och dylikt)

Köksval