- A A A +

Välkommen till oss på Olofströmshus!

Att flytta in i en ny lägenhet är för många inspirerande och en ny start på livet. Man har ännu inte lärt känna de nya kvarteren, sina grannar och sin hyresvärd. För att underlätta de praktiska bestyren har vi samlat några punkter som påminnelse för dig som är nyinflyttad.

När du flyttar in

Adressändring
För att din post ska komma till din nya adress är det viktigt att du gör en flyttanmälan i god tid före flytten. Vid en flyttanmälan är det vissa myndigheter som automatiskt får dina nya adressuppgifter, i övrigt måste du själv anmäla ändrad adress till föreningar, försäkringsbolag, banker, tidningar osv.

Du kan även mot en avgift beställa eftersändning av din post från den gamla adressen till den nya. Mer information om detta kan du få via www.adressändring.se

Hushållsel
När du flyttar in ska du på en gång göra en anmälan till Olofströms Kraft om nytt elabonnemang. Som privatperson kan du göra din anmälan om flyttning direkt via internet på www.olofstromskraft.se eller via kundservice på telefon 0454 - 980 10.
Du kan även maila på kund@okab.net

Hemförsäkring 
Glöm inte att teckna en hemförsäkring! Att försäkra sitt hem borde vara lika självklart som att försäkra bilen - hemmet är oftast värt betydligt mer. Vi som bostadsbolag har våra fastigheter försäkrade medan du som privatperson själv ansvarar för att teckna en hemförsäkring för dina ägodelar. 

Ditt hyreskontrakt
När du blir hyresgäst hos oss skrivs ett kontrakt som innehåller alla viktiga fakta om din nya bostad. Detta kontrakt ska betraktas som en värdehandling. Som en del i vårt miljötänk signerar vi ibland avtalen digitalt på en surfplatta. Du som kund kan sen hitta ditt kontrakt under "Mina sidor" och "Mitt boende".

När flyttlasset går
Några saker kan vara bra att känna till inför inflyttningen:

Är lägenheten inte i det skick du förväntade dig?
Är det fel som måste åtgärdas direkt ska du göra en felanmälan. Är du missnöjd med städningen är det viktigt att vi kan komma och titta innan du har börjat städa själv.

Flyttkartonger och sopor
I flera av våra områden finns en miljögård där du kan lämna alla dina sopor i de kärl som finns uppställda. Tänk på att inte lämna dina sopor bredvid kärlen.

Bilparkering
Vi arbetar för att hålla bilarna borta från våra områden. Tänk på att inte blockera tillfartsvägarna i onödan och att så snart som möjligt parkera privatbilar på parkeringen som finns i området.

Lås och Nycklar
Vid inflyttningen får du som regel tre originalnycklar till lägenheten. Lägenhetsnycklarna är alltid stämplade med samma nummer. Kontrollera att du fått samma nummer på alla nycklar och att antalet stämmer. Nycklarna får du av ansvarig visningsman!

Parkering och garage 
Generellt har fordonsinnehavet per hushåll ökat sedan parkeringsytorna anlades och våra fastigheter byggdes. Det innebär att det ibland kan vara svårt att finna en parkeringsplats där du önskar och du kanske får gå en extra bit.
Men givetvis finns det parkeringsplatser i alla våra områden och de flesta områden har även garage eller carport att hyra. För att ställa dig i kö till garage aktiverar du dig i garage/carportkön på "Mina sidor" på samma sätt som när du söker lägenhet.