Lite goda råd till dig som flyttar

Besiktning

Inom kontraktstiden ska en besiktning av lägenheten göras. Vid besiktningen ska lägenheten vara helt tömd på dina ägodelar så vi kan bedöma eventuella brister. Skador och slitage som bedöms som onormala kan medföra kostnader du själv får stå för.

Städning

Lägenheten ska städas ordentligt innan du lämnar ifrån dig nycklarna. Tänk på att det är någon annan som ska flytta in efter dig! Följ städtipsen och checklistan i brochyren du får vid uppsägningen.
Om lägenheten inte är ordentligt städad vid avflyttningsbesiktningen kan du bli debiterad för städkostnader enligt gällande prislista. Detsamma gäller även för förråd och garage.

Bor du i lägenhet med tillhörande trädgård eller uteplats ska även denna ses över. I hyreskontraktet finns regler för hur denna ska lämnas när du flyttar, men är du osäker kan du alltid kontakta ansvarig besiktningsman.

Elabonnemang

Glöm inte att avsluta ditt elabonnemang hos din leverantör.

Återställning

Se till att all utrustning som tillhör lägenheten finns på plats vid besiktningen. Hit hör exempelvis hatthylla, dörrar, badrumsskåp och badkar. Har du installerat tvättmaskin eller diskmaskin I din lägenhet är det du själv som ansvarar för återställning I dessa utrymmen och att vitvarorna kopplas ur korrekt. Är du osäker kan du alltid kontakta ansvarig besiktningsman.

Nycklar

Samtliga nycklar ska återlämnas till besiktningsmannen och får inte överlämnas direkt till ny hyresgäst. Kom ihåg att även lämna tillbaka garage-, källare- och förrådsnycklar och likaså eventuella nycklar med tillhörande kolv till bokning av tvättstugan samt taggar. Saknas någon nyckel, kolv eller dylikt är risken att du blir debiterad för detta.

Välkommen tillbaka

Till sist hoppas vi att du trivts i din lägenhet hos oss och önskar dig lycka till i din nya bostad. Vill du fortfarande stå kvar i vårt system och samla köpoäng till framtiden? Tänk på att du då måste logga in på mina sidor en gång om året och att du själv ansvarar för att dina kontaktuppgifter är aktuella.