Ekerydsplan

Ekerydsplan är ett grönskande område med härliga grönytor och lekplatser. Vår fina park inbjuder till uteliv och samvaro. Oavsett var i området du bor har du gångavstånd till både förskola, grund- och gymnasieskola och även centrum och dess utbud.
Ekerydsplan är också det av våra områden som har störst och mest varierat utbud – här finns allt från mindre enrumslägenheter med kokvrå, till våra omåttligt populära radhus i tre plan. Husen har oftast en egen liten trädgård precis utanför ytterdörren och ibland till och med en egen uteplats. Här hittar du även några av våra populära storlägenheter – hopslagna lägenheter som öppnats upp till unika bostäder med fantastiska planlösningar och möjligheter.

Nämnas bör också att många av våra lägenheter på markplan har fått fina uteplatser tillbyggda och till balkonger erbjuds i de flesta fall inglasning som tillval.
För trygghetens skull har samtliga trapphus i området försetts med porttelefoner.

Eco Living
På Ekerydsområdet hittar du vårt fantastiska odlingsområde med både biodling, bergsgetter och odlingar. Läs gärna mer om Eco Living här…

Butiker och service
Bara ett stenkast bort ligger både stormarknad och andra mataffärer med generösa öppettider. Bensinmackar hittar du också inom några hundra meter och en kort promenad bort är du i centrum och kan ta del av dess shopping- och serviceutbud.

Barnomsorg och skolor
Som boende på familjevänliga Ekerydsplan har du förskola på bara ett par minuters promenadavstånd. Detta gäller även till Olofströms gymnasieskola. Barn och ungdomar i grundskola har säker cykelväg till sina respektive skolor bara någon kilometer härifrån.

Fritid
Från Ekerydsplan är det kort gång- och cykelavstånd till såväl ishall, idrottshall, simhall och badplats vid sjön Oredssjön. Cirka tio minuter med cykel tar dig även till ridhus, intilliggande motionsspår och Blekinges största insjö Halen och dess vackra omgivningar. I området finns också kommunens populära aktivitetshus Växtverket, öppet för barn och ungdomar i alla åldrar.

Kommunikationer
Från nedre delen av Ekerydsplan är det bara 150 meter till Olofströms resecentrum och därifrån har du ett flertal närliggande orter på nära håll. Vill du söderöver tar det dig cirka tre timmar att nå Köpenhamn.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information