- A A A +
Fantastiska Tullbacken har en underbar vinterträdgård för de boende att trivas i.

Trygghetsboende Tullbacken

I Jämshög ligger vårt fina trygghetsboende Tullbacken som färdigställdes under 2012. Här finns 24 riktigt fina lägenheter i olika storlekar: 1,5 rok, 2 rok, 2,5 rok och 3 rok.

Gemensamt för samtliga lägenheter är den mycket höga standarden: ekparkett genomgående i samtliga rum, kakel, klinkers, tvättmaskin och torktumlare i badrummen, exklusivt ekkök med moderna vitvaror samt rymliga inglasade balkonger med skjutglaspartier och utsikt mot områdets vackra vinterträdgård.
I källaren finns en gemensamhetslokal för de boende att träffas och trivas i tillsammans och den fantastiska vinterträdgården är också en plats där de boende gärna spenderar sina dagar.
Som namnet anger innebär ett trygghetsboende ökad trygghet och tillgänglighet för de boende. Stor fokus har förutom tillgängligheten även lagts på trygghet och säkerhet och som exempel är samtliga utrymmen utrustade med sprinklers i taket.

Tullbacken ligger vackert beläget i centrala Jämshög, ett stenkast från mataffär och restaurang. Med sin närhet till vacker natur och det centrala - men ändå lugna - läget - har Tullbacken blivit ett mycket populärt boende.

Som en extra service till de boende finns i suterrängplan en övernattningslägenhet som hyresgästerna mot en liten kostnad har till sitt förfogande. Perfekt när släkt och vänner kommer på besök och den egna lägenheten inte riktigt räcker till.

OBS! För att bo på vårt trygghetsboende Tullbacken ska minst en av kontraktsinnehavarna ha fyllt 70 år!

Butiker och service
I Jämshög finns det mesta du kan behöva så som restauranger, mataffär och tandläkarmottagning.

Barnomsorg och skolor
Jämshög är en ort där småbarnsfamiljer inte behöver sakna något.
Förskola, låg- och mellanstadieskolan är populära och för vuxna finns Jämshögs Folkhögskola med brett utbud.

Fritid
Jämshög är en egen liten by med egen idrotts- och fotbollsförening.
På fem minuter är du inne i Olofström där du har ishall, idrottshall och simhall och likaså ridhus, badplatser och motionsspår.

Kommunikationer
Från Jämshög är det ungefär fyra kilometer till Olofströms resecentrum, men då stor del av busstrafiken går genom Jämshög är chansen stor att du till och med kan påbörja din resa härifrån. Vill du söderöver tar det dig cirka tre timmar att nå Köpenhamn.