- A A A +

Din hyra

I din hyra ingår i regel värme och vatten. Det du själv betalar för är hushållselen, dvs användandet av lampor, tv och hushållsapparater m.m.

De områden som avviker från denna regel är dels "Sjöbergs tomt" - våra nyproducerade marklägenheter där du bor som i ett litet radhus. Där betalar du själv för den värme, vatten och hushållsel som du förbrukar. 
Ett annat område som också har ett litet annorlunda system är Smålandsgatan, där vi tillämpar individuell värmemätning enligt en modell från Minol

Kabel-tv ingår, men telefoni och bredbandsuppkoppling tillkommer för den som önskar detta.

Populära Smålandsgatan med individuell värmemätning är ett utmärkt val för dig som månar lite extra om miljön...

Att betala hyran

Hyresinbetalning
Enligt hyreslagen ska hyran betalas i förskott senast den sista vardagen före varje månads början. Det innebär till exempel att hyran för april månad måste vara betald senast den sista mars. Den som inte betalar i tid kan bli uppsagd från lägenheten. Hyresavin kommer i din brevlåda varje månad.

Det finns flera olika sätt att betala hyran för din lägenhet och du väljer själv vilket sätt du föredrar. Nedan berättar vi om de olika alternativ som finns:

Internetbetalning
Om du vill betala din hyra via internet behöver du ett inbetalningskort från oss med ett s.k. OCR-nummer. Betalningen görs till vårt bankgiro 5183-0503.
Saknar du avi med OCR-nummer vänligen kontakta vår ekonomiavdelning, se kontaktuppgifter nedan. Det går även bra att använda föregående månads OCR-nummer, dock inte äldre.

Givetvis kan du även få din avi som e-faktura. Fördelen med detta är inte minst att vi sparar på miljön!! Det är också mer bekvämt och risken för missade förfallodagar minskar jämfört med om du får en pappersfaktura.

Autogiro
Ett smidigt sätt att betala hyran på är att använda autogiro. Det innebär att hyran dras automatiskt från ditt bankkonto under förutsättning att det finns tillräckligt med pengar på kontot. Att betala via autogiro innebär givetvis ingen merkostnad för dig.
Allra bäst är att kombinera autogiro och e-faktura. Kontakta oss så berättar vi mer.

Ett flertal banker erbjuder nu via sin internetbank att du själv anmäler och godkänner att vi drar din hyra via autogiro. Kontakta din bank för mer information!

Betala med giro eller på bank
Inbetalningskortet längst ner på hyresavin skickas i ett girokuvert eller betalas på bank. Bankgiroavin går även att skicka i plusgirots orange kuvert.

Skulle du sakna någon hyresavi kan du betala med ett vanligt bankgiroinbetalningskort till vårt bankgiro 385-8834. Glöm inte att skriva ditt namn och din adress på inbetalningskortet .
Det går också bra att kontakta vår ekonomiavdelning så skickar vi en ny avi.

Kontaktuppgifter ekonomiavdelningen
Telefon 0454 - 372 04 eller 0454 - 372 07, alternativ ekonomi@olofstromshus.se 

Rätt till bostadsbidrag eller bostadstillägg?

Bostadsbidrag och bostadstillägg ansöker du om hos Försäkringskassan www.fk.se eller hos Pensionsmyndigheterna www.pensionsmyndigheten.se
På deras respektive hemsidor finns enkla verktyg där du enkelt kan se om du har rätt till bostadsbidrag eller bostadstillägg. 

Skriv ut och fyll i vår autogiroblankett. Lämna sedan in den till kundmottagningen eller skicka den till:
Olofströmshus AB
Box 194
293 23 OLOFSTRÖM