Serviceanmälan & Trygghetsjour

Serviceanmälan kan du göra dygnet runt genom att logga in på mina sidor. Om du
hellre vill prata med en handläggare eller om ditt ärende är akut ringer du 0454-204444.
Vår trygghetsjour når du dygnet runt på telefon 0454-204444.

Att göra en serviceanmälan – en möjlighet för dig att få rätsida på problemet

Även om vi har höga ambitioner när det gäller att skapa trivsel och trygghet för våra hyresgäster, kan vi inte gardera oss mot allt. Ibland händer det tyvärr att saker och ting går fel – men om du anmäler felet så lovar vi att göra vårt bästa för att snabbt åtgärda det. Att göra en serviceanmälan är alltså inte alls lika trist som det låter, det är snarare en möjlighet för dig att få rätsida på sånt som stör dig.

På vår youtubekanal har vi samlat några filmer som vi hoppas ska kunna ge dig lite bra tips på hur du på ett enkelt sätt kan ta väl hand om din bostad och själv fixa småfel som uppstår relativt ofta, tex rengöra ventiler, fixa stopp i golvbrunn och byta glödlampa i ugnen. Det är faktiskt inte alls så svårt som många kanske tror!

Se filmerna här –> 

Serviceanmälan

Serviceanmälan kan du göra dygnet runt genom att logga in på mina sidor.
Om du hellre vill prata med en handläggare eller om ditt ärende är akut ringer du
0454-204444.
Öppettider för serviceanmälan hittar du här. –>
Har du frågor gällande din lägenhet eller fastighet och som inte är en serviceanmälan kontaktar du din fastighetsskötare. Vid fel på kabel-tv kontaktar du Olofströms Kabel-tv på 0454-98050.

Ohyra eller skadedjur? Vårt avtal med Anticimex ger dig kostnadsfri professionell hjälp!

Ohyra eller skadedjur

Myror, vägglöss och annan bostadsohyra kan drabba vem som helst. Om du misstänker att din lägenhet drabbats av skadedjur eller ohyra är du enligt hyreslagen skyldig att anmäla detta så fort som möjligt.

  • Om problemen uppstår inne i din lägenhet kontaktar du Anticimex, 0771-401100 och bokar in en tid för inspektion. Efter inspektionen kan det bli aktuellt med en sanering. Såväl inspektion som sanering är kostnadsfritt för dig som bor hos oss. Exempel på skadedjur eller ohyra är vägglöss, silverfiskar, kackerlackor eller myror.
  • Om du drabbas av ohyra eller skadedjur utomhus eller i övriga utrymmen så som källare eller förråd etc. gör du en anmälan till oss.

Trygghetsjour

Som boende hos oss har du både skyldigheter och rättigheter. Skyldigheter att visa hänsyn, och rättigheter att inte känna dig störd.
Vår trygghetsjour når du på telefon 0454-204444 dygnet runt. Ringer du under öppettiderna för serviceanmälan tas ditt samtal emot av vår egen personal. Övriga tider bemannas vår trygghetsjour av Securitas.

Så här kontaktar du vår Trygghetsjour:

  • Ring vår Trygghetsjour på telefon 0454-204444.
  • Tala om ditt namn, adress och telefonnummer.
  • Berätta vad som hänt och vem som stör dig. Ditt samtal behandlas konfidentiellt, under största sekretess och den som stört dig får aldrig veta ditt namn.
  • Securitas personal åker ut och undersöker ärendet. Om du inte kunnat ange vem det är som stör, försöker Securitas ta reda på det vid sitt besök. Störande hyresgäst blir underrättad om anmälningen – givetvis helt anonymt – och ombedes kontakta störningsansvarig på Olofströmshus nästföljande vardag för ett samtal.

OBS! Vid fara för annan person eller egendom ska alltid Polis eller Räddningstjänst larmas på telefonnummer 112.

Huskurage

Tillsammans med Olofströms kommun har vi infört Huskurage i våra områden. Informationen sitter i trappuppgången och kan vara en hjälp till dig som misstänker att grannen kanske far illa. Huskurage är en idéell förening med mål att förebygga och förhindra våld i nära relationer genom att ge grannar verktyg att agera. Bli inte kompis med tystnaden helt enkelt. Ju fler som uppmärksammar Huskurage, desto fler kan få hjälp.