Eco Living – ett projekt i tiden för ett hållbart samhälle

2014 anlände två söta linderödsgrisar Tim och Tej till Olofström och bosatte sig på Ekerydsplan, ett av Olofströmshus mycket omtyckta område.

Grisarnas ankomst visade sig vara det riktiga avstampet som skulle komma att utveckla projektet Eco Living till den succé som följde
och såväl skolbarn som hyresgäster och invånare vallfärdade för att hälsa på de söta grisarna som till och med blev kändisar på riksnivå.
Deras närvaro visade sig vara så uppskattad att man sökte sig om efter ett annat alternativ när de återvänt till göteborgstrakterna.

Inom kort välkomnade man sen ett antal bergsgetter till området och drog även igång en kurs i biodling för både hyresgäster och övriga kommuninvånare.
Intresset för odling hos hyresgästerna väcktes ordentligt tack vare djuren och ett fantastiskt odlingsområde började så småningom ta form på Ekerydsplan efter att kommunen upplåtit en rejäl bit mark för ändamålet.

Växthus, planteringskragar och odlingslotter spred sig över området och har bidragit till en härlig gemenskap och trivsel bland våra hyresgäster.
Tack vare ett genuint intresse för Eco Living från våra kunder finns nu odlingslotter och pallkragar inte bara på Ekerydsplan, utan har även poppat upp i flera av våra andra områden.
I något område har vi även ett hönskooperativ där de boende hjälper till att sköta höns och får i utbyte ekologiska ägg.

Eco Living och ett genuint miljötänk är onekligen här för att stanna!

Är du intresserad av att vara med och odla eller hjälpa till med djur? Hör av dig till oss!