Eco Living – ett projekt i tiden för ett hållbart samhälle

2014 anlände två söta linderödsgrisar Tim och Tej till Olofström och bosatte sig på Ekerydsplan, ett av Olofströmshus mycket omtyckta område.

Grisarnas ankomst visade sig vara det riktiga avstampet som skulle komma att utveckla projektet Eco Living till den succé som följde
och såväl skolbarn som hyresgäster och invånare vallfärdade för att hälsa på de söta grisarna som till och med blev kändisar på riksnivå.
Deras närvaro visade sig vara så uppskattad att man sökte sig om efter ett annat alternativ när de återvänt till göteborgstrakterna.

Inom kort välkomnade man sen ett antal bergsgetter till området och drog även igång en kurs i biodling för både hyresgäster och övriga kommuninvånare.
Intresset för odling hos hyresgästerna väcktes ordentligt tack vare djuren och ett fantastiskt odlingsområde började så småningom ta form på Ekerydsplan efter att kommunen upplåtit en rejäl bit mark för ändamålet.
Växthus, planteringskragar och odlingslotter spred sig över området och tillsammans med de volontärer som hjälper till i området har man skapat en fantastisk gemenskap och trivsel som sprider sig bland övriga hyresgäster.

Höns på ett antal särskilda boenden har också haft en positiv inverkan hos de boende och Eco Living med dess fantastiska bieffekter har onekligen spridit ringar på vattnet hos invånare och besökare i Olofström.

Tack vare ett genuint intresse för Eco Living från våra kunder finns nu odlingslotter och pallkragar inte bara på Ekerydsplan, utan har även poppat upp i Centrum och Kyrkhult samt på Smålandsgatan.

Eco Living och ett genuint miljötänk är onekligen här för att stanna!

Är du intresserad av att vara med och odla eller hjälpa till med djuren? Hör av dig till vår trädgårdsmästare Kristina Olsson på telefon 0454-37235 eller via mail kristina.olsson@olofstromshus.se
Klicka gärna på bilden och kika in i vår fågelholk utanför vårt huvudkontor!