Välkommen att söka lägenhet hos oss!

För dig som tidigare aldrig har sökt en lägenhet hos oss är det en helt ny värld att bekanta sig med.Här försöker vi förklara hur det kan gå till.
Hittar du inte den information du söker eller helt enkelt bara vill veta lite mer är du såklart varmt välkommen att kontakta oss!
Lycka till!

Registrera sig

Oavsett om du söker lägenhet nu eller i framtiden, är det en bra investering att registrera sig och börja samla poäng. Att registrera sig i vårt kösystem är enkelt och kostnadsfritt och ger dig möjlighet att bevaka och söka lediga lägenheter på vår hemsida. För att söka lägenhet ska du ha fyllt 18 år, men du kan registrera dig och börja samla poäng redan från det år du fyller 16 år. 

Poängräkning

 • Du får ett köpoäng per dag från den dag du aktiverar dig i kön.
 • Registrering i kön är personlig och du kan inte överlåta dina poäng, lägga till andra sökande till dina poäng eller slå ihop dem med någon annans.
 • Vid kontraktsskrivning förbrukar du dina intjänade poäng och poängräkningen börjar om från noll igen den dag kontraktet börjar gälla.

Medsökande

En medsökande är någon som du har en äktenskapsliknande relation med. Det kan till exempel inte vara en förälder, syskon eller kompis.
Ni kan inte slå ihop era poäng när ni söker lägenhet, men ni blir båda ansvariga kontraktsinnehavare om ni båda uppfyller grundkraven enligt vår uthyrningspolicy.
För att lägga till en medsökande till din profil måste ni båda vara registrerade. Därefter går ni in på Mina sidor – Mitt sökande – Medsökande och väljer ”ny medsökande”.

Registrera dig här

Lediga lägenheter – olika kategorier

Publicering

Lediga lägenheter publiceras på vår hemsida under tre olika kategorier:

Bostadstorget

De allra flesta av våra lediga lägenheter publiceras på Bostadstorget. Så länge den ligger ute på hemsidan är det möjligt att registrera sin intresseanmälan.
När sista anmälningsdag passerat försvinner objektet från sidan och ärendet behandlas av vår uthyrningspersonal.

När det gäller tilldelning av lägenheter som ligger på Bostadstorget är det antalet köpoäng som avgör vem som blir erbjuden lägenheten. Tackar den med flest poäng nej, går turen vidare till nummer två etc.

Bostad Direkt

För objekt som läggs på Bostad Direkt gäller principen ”först till kvarn”. Den som först gör en intresseanmälan är den som i första hand får erbjudande om visning och kontraktsskrivning. 

Lugnt boende

I kategorin Lugnt boende ingår våra bostäder som har någon form av ålderskrav. Lugnt boende riktar sig till den vuxna målgruppen som vill ha just en lugn och trivsam boendeform och som inte har några hemmavarande barn.

Gemensamt för många av de som bor i något av våra lugna boende är att de uppskattar och gärna söker gemenskap bland sina grannar. Den tillhörande gemensamhetslokalen bidrar till att skapa samhörighet bland de boende och sätter för många en guldkant på tillvaron genom att bidra till ett mer socialt liv.

Följande adresser räknas till Lugnt boende:  

 • Solbacken, Fridaforsvägen 1, Kyrkhult
 • Läkarvillan, Ljungrydavägen 3, Jämshög
 • Tullbacken, Torgil Åldermans väg, Jämshög
 • Holjebäck, hus B, Östra Storgatan 59B, Olofström

Lediga garage och carportar

För att registrera sig i vår kö för fordonsplats krävs att du har ett aktivt lägenhetskontrakt hos oss. Att söka garage och carport hos oss går till på samma sätt som att söka lägenhet. Du kan bevaka lediga fordonsplatser enligt din ifyllda profil och gör sen själv en intresseanmälan via Mina sidor.

När det gäller tilldelning av fordonsplatser är det antalet köpoäng som avgör vem som blir erbjuden fordonsplatsen. Tackar den med flest poäng nej, går turen vidare till nummer två etc.

Du kan hyra upp till två fordonsplatser per lägenhetsavtal/hushåll. Du kan till exempel hyra två garage eller två parkeringsplatser eller en av varje, men vid kontraktsskrivning av fordonsplats rensas dina poäng och du får börja om din poängräkning igen genom att aktivera dig på Mina sidor.

 

Läs vår uthyrningspolicy här

 

Flödet när du söker lägenhet

Bevakning av lediga lägenheter

På Mina sidor kan du skapa bevakning av lediga lägenheter och fordonsplatser. Då får du ett mail när det publiceras lediga objekt som matchar din bevakning. Är du inte intresserad kan du bortse från mailet.
Tänk på att du behöver skapa separata bevakningar för varje kategori du är intresserad av; Bostadstorget, Bostad direkt och Lugnt boende. 

Intresseanmälan

Genom att logga in på Mina sidor kan du göra en intresseanmälan. Var uppmärksam på sista anmälningsdatum, inflyttningsdatum och liknande.

Vidare i processen

När sista anmälningsdag passerat kan du följa ditt ärende på Mina sidor under Mitt sökande. Här hittar du också information om du är aktuell för visning. Om du blir inbjuden till visning är du viktigt att du meddelar ditt deltagande senast 24 timmar innan visningen äger rum. Annars genomförs ingen visning.  

 • För Bostadstorget sker tilldelning enligt poängsystem, dvs vem som har flest poäng.
 • För Bostad direkt gäller principen ”först till kvarn”, dvs vem som först anmält intresse.
 • Anmäl fortsatt intresse
 • Efter visningen måste du hålla kolla på Mina sidor för att följa processen.
 • 1-4 arbetsdagar efter visningen ägt rum går ärendet vidare till nästa steg. Du meddelas att ärendet är vidare i processen genom notifiering på Mina sidor samt även via mail om du angett en mailadress.
 • Därefter har du två dagar på att dig att anmäla fortsatt intresse på Mina sidor, annars blir din intresseanmälan borttagen.
 • Svarar du ja behöver du även uppdatera din sökandeprofil. Det är också bra om du förbereder eventuellt inkomstintyg, studerandeintyg eller liknande och laddar upp dessa dokument på Mina sidor.

Vi kontaktar dig om du är aktuell

Därefter handläggs ärendet och vi går vidare med den som är aktuellt enligt våra tilldelningsrutiner.

I denna process gör vi bland annat en ekonomisk kontroll och tar en kreditupplysning.
Du behöver inte kontakta oss. Vi kontaktar dig om du är aktuellt för kontrakt.

Följ processen på Mina sidor

Genom att logga in på Mina sidor kan du följa processen och se vilken status ärendet har.

Handläggningstid

Handläggningstiden varierar men vi gör vad vi kan för att du ska få besked så snart som möjligt. Att blir erbjuden visning av en lägenhet är inte detsamma som att du är godkänd som kontraktsinnehavare.
OBS! Förutsättningen för all kontraktsskrivning är att den sökande blir godkänd enligt vår policy.

Tänk på att det är du som kund som ansvarar för att dina uppgifter i vårt system är korrekta så vi kan komma i kontakt med dig. Vi kontaktar dig i första hand via mail.

Kontraktsskrivning

Vid kontraktsskrivning förbrukar du dina intjänade poäng och börjar om från noll igen.

Att vara spärrad – vad innebär det?

 • Svarar du nej tre gånger inom loppet av en tremånadersperiod blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
 • Vid tre registrerade ej-svar inom loppet av en tremånadersperiod blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
 • Efter signering av avtal för lägenhet blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
 • Vid tre försenade hyresinbetalningar inom loppet av sex månader blir du spärrad från att göra fler intresseanmälningar. För att åter bli godkänd krävs att du skött dina betalningar till oss i minst sex månader.

När du är spärrad enligt ovan fortgår dock din poängräkning som vanligt.

Uppdatera dig en gång om året! 

För att behålla sina poäng och inte få sin sökprofil rensad behöver samtliga som är registrerade hos oss logga in på Mina sidor minst en gång var 12:e månad.
Du loggar in med bankID eller lösenord.
Det räcker inte med att besöka hemsidan eller ha kontakt med kundmottagningen.

Om du håller dig aktiv enligt reglerna kan du stå i kö så länge du vill utan krav på att du behöver söka några objekt. Den dag du sedan vill börja söka lägenheter kan köpoängen bli avgörande.

Observera att det är ditt eget ansvar att uppdatera dina kontaktuppgifter om du exempelvis byter mailadress eller telefonnummer.

Avregistrering vid inaktivitet

Loggar du inte in på Mina sidor minst var 12:e månad avregistreras du automatiskt från vårt system och du tappar dina intjänade poäng.
Du kan när som helst registrera dig igen och samla poäng hos oss. Vill du registrera dig inom tre månader efter att du blivit borttagen måste du dock kontakta kundmottagningen så hjälper vi dig.

Alla aktiviteter kan du enkelt administrera själv dygnet runt genom att logga in på Mina sidor.