Välkommen att söka lägenhet hos oss!

För dig som tidigare aldrig har sökt en lägenhet hos oss är det en helt ny värld att bekanta sig med.Här försöker vi förklara hur det kan gå till.
Hittar du inte den information du söker eller helt enkelt bara vill veta lite mer är du såklart varmt välkommen att kontakta oss!
Lycka till!

Registrera sig

Oavsett om du söker lägenhet nu eller i framtiden, är det en bra investering att registrera sig och börja samla poäng. Att registrera sig i vårt kösystem är enkelt och kostnadsfritt och ger dig möjlighet att söka lediga lägenheter på vår hemsida. För att söka lägenhet ska du ha fyllt 18 år, men du kan registrera dig och börja samla poäng redan när du är 16.

Poängräkning

Från och med den dag du registrerar dig börjar du samla poäng hos oss. En dag i kö innebär ett poäng, 30 dagar i kö ger dig 30 poäng osv. Har du ett aktivt lägenhetskontrakt hos oss räknas du som intern kund, då är varje dag värd 1,5 poäng. Säger du upp ditt kontrakt återgår värdet per dag till 1 poäng.

I samband med kontraktsskrivning förbrukar du dina intjänade poäng och poängräkningen börjar om från noll igen den dag kontraktet börjar gälla.

Registrering i kön är personlig och du kan inte överlåta dina poäng till någon annan eller lägga till andra sökande till dina poäng. 

Registrera dig här

Lediga lägenheter

Publicering

Lediga lägenheter publiceras på vår hemsida på två olika sätt; BostadsTorget eller BostadDirekt.

BostadDirekt

Objekt som läggs på BostadDirekt finns tillgängliga för bokning till dess att en intressent anmäler intresse för denna. Därefter försvinner objektet från sidan, den som gjort en intresseanmälan får ett erbjudande och ärendet behandlas av vår uthyrningspersonal. Väljer intressenten att tacka nej till erbjudandet, publiceras objektet på hemsidan igen som ett ”nytt” objekt.

BostadsTorget

De allra flesta av våra lediga lägenheter publiceras på BostadsTorget. Så länge den ligger ute på hemsidan är det möjligt att registrera sin intresseanmälan.
När sista anmälningsdag passerat försvinner objektet från sidan och ärendet behandlas av vår uthyrningspersonal.

När det gäller tilldelning av lägenheter som ligger på BostadsTorget är det antalet köpoäng som avgör vem som blir erbjuden lägenheten. Tackar den med flest poäng nej, går turen vidare till nummer två etc. Förutsättningen är givetvis också att den sökande blir godkänd enligt vår policy.

Lediga garage och carportar

För att registrera sig i vår garagekö krävs att du har ett aktivt lägenhetskontrakt hos oss. Att söka garage och carport hos oss går till på samma sätt som att söka lägenhet. Du kan få förslag över lediga fordonsplatser enligt din ifyllda profil och gör sen själv en intresseanmälan via mina sidor.

När det gäller tilldelning av fordonsplatser är det antalet köpoäng som avgör vem som blir erbjuden fordonsplatsen. Tackar den med flest poäng nej, går turen vidare till nummer två etc.

Du kan hyra upp till två fordonsplatser per lägenhetsavtal/hushåll. Du kan till exempel hyra två garage eller två parkeringsplatser eller en av varje, men vid kontraktsskrivning av fordonsplats rensas dina poäng och du får börja om din poängräkning igen genom att aktivera dig på mina sidor.

 

Läs vår uthyrningspolicy här

 

Handläggningstid och tillvägagång

För att bli erbjuden ett kontrakt hos oss krävs att du uppfyller vissa kriterier, se vår uthyrningspolicy. Handläggningstiden varierar beroende på aktuell situation men vi gör vad vi kan för att du ska få besked så snart som möjligt. Att blir erbjuden visning på en lägenhet är inte detsamma som att du är godkänd som kontraktsinnehavare.

Tänk på att det är du som kund som ansvarar för att dina uppgifter i vårt system är korrekta så vi kan komma i kontakt med dig. Vi kontaktar dig i första hand via mail.

Förslag

Har du fyllt i en sökprofil och kryssat i att du vill ha förslag enligt dina önskemål får du förslag när det blir något ledigt som matchar din profil.

Intresseanmälan

Så länge ett objekt är publicerat på vår hemsida är det möjligt att registrera en intresseanmälan. För lägenheter publicerade på BostadsTorget anges sista anmälningsdag.

Erbjudande BostadsTorget

När sista anmälningsdag passerat får de fem personer som har flest poäng per automatik ett erbjudande.

Erbjudande BostadDirekt

När en intresseanmälan registrerats får den som gjort intresseanmälan omedelbart per automatik ett erbjudande.

Visning

Efter ca en vecka skickas information ut om hur visning kommer gå till. Tiden kan variera beroende på exempelvis hur hög belastning vi har och om vi får kontakt med avflyttande hyresgäst.

Svara

Har du fått ett erbjudande är det viktigt att du kommer ihåg att svara innan sista svarsdag passerat. Datumet kan komma att flyttas fram om visning ej kunnat ske inom den tid som först angavs.

Kontraktsskrivning

Efter sista svarsdatum kontaktar vi den som är överst på listan och som har svarat ja.

Vi söker dig via dina registrerade kontaktuppgifter men om vi inte kan nå dig kommer vi att gå vidare till andra intressenter.

.

Att vara spärrad – vad innebär det?

  • Svarar du nej tre gånger inom loppet av en tremånadersperiod blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
  • Vid tre registrerade ej-svar inom loppet av en tremånadersperiod blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
  • Efter signering av avtal för lägenhet blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
  • Vid tre försenade hyresinbetalningar inom loppet av sex månader blir du spärrad från att göra fler intresseanmälningar. För att åter bli godkänd krävs att du skött dina betalningar till oss i minst sex månader.

När du är spärrad enligt ovan fortgår dock din poängräkning som vanligt.

 

Uppdatera dig en gång om året

Du som inte har ett aktivt avtal med oss behöver uppdatera dig en gång om året för att behålla dina poäng.
Du behöver då logga in på mina sidor genom att identifiera dig med lösenord eller mobilt bank-id.
Det räcker inte med att besöka hemsidan eller ha kontakt med kundmottagningen.

Om du uppdaterar din registrering och håller dig aktiv enligt reglerna kan du stå i kö så länge du vill utan krav på att du behöver söka några objekt. Den dag du sedan vill börja söka lägenheter kan köpoängen bli avgörande.

Observera att du som bor hos oss inte behöver tänka på något mer än att logga in och uppdatera dina uppgifter om du exempelvis byter mailadress eller telefonnummer.

Avregistrering av externa kunder

Loggar du inte in på mina sidor på 12 månader avregistreras du per automatik från vårt system. Du tappar då dina intjänade poäng men du kan när som helst registrera dig igen och samla poäng hos oss. Vill du registrera dig inom tre månader efter att du blivit borttagen måste du dock kontakta kundmottagningen så hjälper vi dig.

Alla aktiviteter så som registrering, profilering, intresseanmälningar och erbjudanden etc kan du göra dygnet runt genom att logga in på mina sidor. Har du glömt ditt användarnamn och lösenord kan du identifiera dig med mobilt bank-id.