Välkommen att söka lägenhet hos oss!

För dig som tidigare aldrig har sökt en lägenhet hos oss är det en helt ny värld att bekanta sig med.Här försöker vi förklara hur det kan gå till.
Hittar du inte den information du söker eller helt enkelt bara vill veta lite mer är du såklart varmt välkommen att kontakta oss!
Lycka till!

Registrera sig

Oavsett om du söker lägenhet nu eller i framtiden, är det en bra investering att registrera sig och börja samla poäng. Att registrera sig i vårt kösystem är enkelt och kostnadsfritt och ger dig möjlighet att söka lediga lägenheter på vår hemsida. Det enda som krävs för att du ska få registrera dig är att du har fyllt 16 år. Behöver du hjälp med registreringen är du såklart alltid välkommen att höra av dig till oss.

Från och med den dag du registrerar dig börjar du samla poäng hos oss. En dag i kö innebär ett poäng, 30 dagar i kö ger dig 30 poäng osv. Har du ett aktivt lägenhetskontrakt hos oss räknas du som intern kund, då är varje dag värd 1,5 poäng. Säger du upp ditt kontrakt återgår värdet per dag till 1 poäng.

Registrering i kön är personlig och du kan inte överlåta dina poäng till någon annan eller lägga till andra sökande till dina poäng. För att registrera sig i vår garagekö krävs att du har ett aktivt lägenhetskontrakt hos oss. 

Registrera dig här

 

Lediga lägenheter

Bevakning

Lediga lägenheter publiceras på vår hemsida. Genom att skapa en profil kan du dessutom få förslag skickade till dig när det blir en ledig lägenhet som matchar dina önskemål och behov.

Registrera en intresseanmälan

På hemsidan publiceras lägenheterna på två olika sätt; BostadsTorget eller BostadDirekt.

BostadDirekt

Objekt som läggs på BostadDirekt finns tillgängliga för bokning till dess att en intressent anmäler intresse för denna. Därefter försvinner objektet från sidan och ärendet behandlas av vår uthyrningspersonal. Väljer intressenten att senare tacka nej, publiceras objektet på BostadDirekt igen som ett ”nytt” objekt.

BostadsTorget

På BostadsTorget hamnar de objekt som är mest efterfrågade av våra kunder. Genom att de läggs på BostadsTorget ges också fler intressenter möjlighet att göra intresseanmälan. När objektet ligger ute på sidan kan du avläsa hur många intresseanmälningar som redan finns registrerade.
Från det att ett objekt läggs på BostadsTorget ligger det sen kvar sju dagar* från det att första intresseanmälan registrerats. Därefter försvinner objektet från sidan och ärendet behandlas av vår uthyrningspersonal. (*om sjunde dagen infaller en helgdag förlängs anmälningstiden och objektet publiceras till nästkommande vardag)

När det gäller tilldelning av lägenheter som ligger på BostadsTorget är det antalet köpoäng som avgör vem som blir erbjuden lägenheten. Tackar den med flest poäng nej, går turen vidare till nummer två etc.

 

Lediga garage och carportar

Att söka garage och carport hos oss går till på samma sätt som att söka lägenhet. Du kan få förslag över lediga fordonsplatser enligt din ifyllda profil och gör sen själv en intresseanmälan via mina sidor. Vill du ha hjälp är du självklart välkommen att höra av dig till oss.

När det gäller tilldelning av fordonsplatser är det antalet köpoäng som avgör vem som blir erbjuden fordonsplatsen. Tackar den med flest poäng nej, går turen vidare till nummer två etc.

Du kan hyra upp till två fordonsplatser per lägenhetsavtal/hushåll. Du kan till exempel hyra två garage eller två parkeringsplatser eller en av varje men vid kontraktsskrivning av fordonsplats rensas dina poäng och du får börja om din poängräkning igen genom att aktivera dig på mina sidor.

 

Läs vår uthyrningspolicy här

 

Handläggningstid och tillvägagång

För att bli erbjuden ett kontrakt hos oss krävs att du uppfyller vissa kriterier, se vår uthyrningspolicy. Handläggningstiden varierar beroende på aktuell situation men vi gör vad vi kan för att du ska få besked så snart som möjligt. Att blir erbjuden visning på en lägenhet är inte detsamma som att du är godkänd som kontraktsinnehavare.

Visning av lägenhet

Vi meddelar tid för visning via mail. Har du ingen mailadress kopplad till din profil kontaktar vi dig via telefon. Därför är det viktigt att du ser till så dina kontaktuppgifter är korrekta så vi kan få tag i dig. För att få skriva kontrakt på en lägenhet behöver du ha deltagit på visningen.

Lägenheter som ligger på BostadsTorget visas för de fem intressenter med högst poäng.

Att vara spärrad – vad innebär det?

  • Svarar du nej tre gånger inom loppet av en tremånadersperiod blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
  • Vid tre registrerade ej-svar inom loppet av en tremånadersperiod blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
  • Efter signering av avtal för lägenhet blir du spärrad i tre månader från att göra fler intresseanmälningar.
  • Vid tre försenade hyresinbetalningar inom loppet av sex månader blir du spärrad från att göra fler intresseanmälningar. För att åter bli godkänd krävs att du skött dina betalningar till oss i minst sex månader.

När du är spärrad enligt ovan fortgår dock din poängräkning som vanligt.

 

Kontraktsskrivning

Om du tackar ja till det erbjudna objektet är det viktigt att vi får kontakt med dig så fort som möjligt efter sista svarsdatum. Vi söker dig via dina registrerade kontaktuppgifter men om vi inte kan nå dig kommer vi att gå vidare till andra intressenter. Se därför alltid till att du har rätt kontaktuppgifter på ”Mina sidor”.

Poängregler – så funkar det

Dina köpoäng använder du när du vill söka boende hos oss och du får dem genom att vara registrerad i vårt kösystem.
Vid in- eller omflyttning förbrukar du dina intjänade poäng.

Flyttar du från oss får du med dig ett poäng per dag från din registreringstid/boendetid och kan använda dessa för framtida bruk om du sen vill återvända till oss.

Tänk på att hålla dig aktiv i vårt system! För att behålla dina poäng och din plats i vårt register räcker det dock med att du är inloggad en gång per år (räknas från senaste inloggningstillfället).

Med inloggning menas att du måste logga in på mina sidor via webben eller via appen för att det ska räknas som en registrering. Det räcker inte med att besöka hemsidan eller ha kontakt med kundmottagningen.

Om du uppdaterar din registrering och håller dig aktiv enligt reglerna kan du stå i kö så länge du vill utan krav på att du behöver söka några objekt. Den dag du sedan vill börja söka lägenheter kan köpoängen bli avgörande.

Observera att du som bor hos oss inte behöver tänka på något mer än att logga in och uppdatera dina uppgifter om du exempelvis byter mailadress eller telefonnummer.

Avregistrering av externa kunder

Loggar du inte in på mina sidor på 12 månader tolkar vi det som att du inte längre är intresserad av att stå med i vårt register och avregistrerar dig. Du tappar då dina intjänade poäng men du kan när som helst registrera dig igen och samla poäng hos oss. Vill du registrera dig inom tre månader efter att du blivit borttagen måste du dock kontakta kundmottagningen så hjälper vi dig.

Observera! Alla aktiviteter så som registrering, profilering, intresseanmälningar och erbjudanden etc sköter du själv genom att logga in på mina sidor på webben eller i vår app.