Din hyra

Att betala hyran

Hyresinbetalning

Enligt hyreslagen ska hyran betalas i förskott senast den sista vardagen före varje månads början. Det innebär till exempel att hyran för april månad måste vara oss tillhanda senast den sista mars. Den som inte betalar i tid kan bli uppsagd från lägenheten.
Det finns flera olika sätt att betala hyran för din lägenhet och du väljer själv vilket sätt du föredrar. Nedan berättar vi om de olika alternativ som finns:

Internetbetalning

Om du vill betala din hyra via internet behöver du ett OCR-nummer. Det hittar du på din avi eller genom att logga in på Mina sidor. Betalningen görs till vårt bankgiro 5183-0503.
Saknar du avi hittar du nödvändiga uppgifter på Mina sidor. Du kan också kontakta vår ekonomiavdelning, se kontaktuppgifter nedan. Det går även bra att använda föregående månads OCR-nummer, dock inte äldre.

Givetvis kan du även få din avi som e-faktura. Fördelen med detta är inte minst att vi sparar på miljön! Det är också mer bekvämt och risken för missade förfallodagar minskar jämfört med om du får en pappersfaktura.

Autogiro

Ett smidigt sätt att betala hyran på är att använda autogiro. Det innebär att hyran dras automatiskt från ditt bankkonto under förutsättning att det finns tillräckligt med pengar på kontot. Att betala via autogiro innebär givetvis ingen merkostnad för dig.
Allra bäst är att kombinera autogiro och e-faktura. Kontakta oss så berättar vi mer.

Ett flertal banker erbjuder nu via sin internetbank att du själv anmäler och godkänner att vi drar din hyra via autogiro. Kontakta din bank för mer information!

Betala med giro eller på bank

Inbetalningskortet längst ner på hyresavin skickas i ett girokuvert eller betalas på bank. Bankgiroavin går även att skicka i plusgirots orange kuvert.

Skulle du sakna någon hyresavi kan du betala med ett vanligt bankgiroinbetalningskort till vårt bankgiro 385-8834. Glöm inte att skriva ditt namn och din adress på inbetalningskortet.
Det går också bra att kontakta vår ekonomiavdelning så skickar vi en ny avi.

Kontaktuppgifter ekonomiavdelningen

Telefon 0454-204423 eller 0454-204424 alternativ ekonomi@olofstromshus.se

Rätt till bostadsbidrag eller bostadstillägg?

Bostadsbidrag och bostadstillägg ansöker du om hos Försäkringskassan eller hos Pensionsmyndigheterna
På deras respektive hemsidor finns enkla verktyg där du enkelt kan se om du har rätt till bostadsbidrag eller bostadstillägg.

Skriv ut och fyll i vår autogiroblankett. Lämna sedan in den till kundmottagningen eller skicka den till:
Olofströmshus AB, Box 194, 293 23 OLOFSTRÖM

Ladda ner autogiroblanketten