Tillval och lägenhetsunderhåll (HLU)

Tillval

Våra tankar med tillval är att du som hyresgäst ska kunna skapa ett personligt hem med din egen personliga prägel som passar dig och ditt hushåll. Vilka tillval som är möjliga för våra olika lägenheter kan variera, men vi försöker i största möjliga mån tillmötesgå våra kunders önskemål.

Beställning av samtliga tillval ska göras skriftligen av kontraktsinnehavaren och förutsättningen är att denna inte har skulder till oss. Kostnad för tillval debiteras efter montering/installation.
Tänk också på att kostnader för tidigarelagt underhåll kan tillkomma.

Innemiljö

I innemiljö kan du välja mellan ett antal olika tapeter och kulörer och golvmattor. (Gäller ej klädkammare och wc/badrum.)
Du som önskar kan välja ett av våra fina kökspaket med luckor, handtag, bänkskivor och kompaktpanel. Många tycker också det är skönt att få en egen tvättmaskin installerad i sin lägenhet. Valmöjligheterna är många och vi hoppas att du hittar något som faller dig i smaken.

Se våra fina kökspaket här…

Utemiljö

Ett tillval som är möjligt att göra till de allra flesta av våra lägenheter är någon form av inglasad balkong, uterum eller uteplats, något som blivit väldigt populärt.

Tillval du äger

Tillval som till exempel tvätt- och diskmaskin debiteras som en engångskostnad och blir din ägodel. Tillvalet tillhör alltså dig och du ska ta med dig tillvalet om du flyttar. Vid avflyttning är det din skyldighet att återställa lägenheten till sitt ursprungliga skick, exempelvis montera tillbaka ett köksskåp där en diskmaskin stått och återställa el- och vattenledning. Observera att all installation måste utföras av behörig fackman om det gäller el- och vatten.

I vissa av våra lägenhet ingår diskmaskin och/eller tvätt- och torkutrustning som standard. Dessa ska i så fall lämnas kvar när du flyttar.

Tillval som tillhör lägenheten

Tillval som exempelvis en inglasad balkong eller uteplats läggs på lägenhetshyran och stannar kvar i lägenheten om du flyttar.

HLU – Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll

För att öka våra kunders inflytande i sitt boende tillämpar vi HLU, Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Det betyder att du som hyresgäst själv kan påverka om din lägenhet ska underhållas eller om du vill ha hyresrabatt om tidsintervallen för planerat underhåll har passerat.

En del av din hyra sätts varje månad undan för framtida underhåll.
I hyran ingår att vi som hyresvärd ska:

  • Tapetsera/måla på väv vart 12:e år.
  • Slipa om parkettgolv vart 18:e år. (där så är möjligt)
  • Byta mattor vart 18:e år.
  • I hall och kök sätter vi väv vid HLU-beställning.

Så här gör du din HLU-beställning på Mina sidor 

Läs mer här

Se våra fina kökspaket…

Beställningsblankett för köksval gäller samtliga områden där möjlighet finns.

Inglasningar 2024-1

(Smålandsgatan och Ekeryd)

Inglasningar 2024-2

(Södra Ekeryd, Kyrkhult och Jämshög)

Inglasningar 2024-3

(City, Bredgatan, Vilboken, Skogsbacka och Sanders Väg)

 

Tillvalspriser

(Tvättmaskin, diskmaskin, el-arbeten och dylikt)