- A A A +

Kyrkhult

Kyrkhult är ett litet samhälle ungefär en mil norr om Olofström. Att bo här är lugnt och trivsamt - nära till naturen och härliga promenadstigar invid Södersjön.

Boendet är varierat för både gammal och ung, och gemensamt för många av våra hyresgäster här är att de tycker om lugn och ro.

Populära Vilshultsvägen med sina två trevåningshus är vårt äldsta område i Kyrkhult, och förutom detta finns också omtyckta Hasselvägen och radhuslängorna på Fridaforsvägen och Gårdsjövägen.

Liksom i Jämshög finns här också ett seniorboende med rymliga lägenheter med hög standard med fokus på trygghet och tillgänglighet. Seniorboendet SolbackenFridaforsvägen 1 har en tillhörande gemensamhetslokal och i källaren kan de boende ta del av träningsmöjligheter, bastu och jacuzzi. Här bor du som är lite äldre.

Kyrkhult erbjuder som sagt det mesta du kan önska!

Omtyckta radhuslängan på Fridaforsvägen har ett lugnt läge precis intill äldreboendet Garvaregården.

Butiker och service
Pizzeria, vårdcentral och tandläkare finns på gångavstånd. Mataffär finns i Olofströms tätort.

Barnomsorg och skolor
Våra hyresgäster i Kyrkhult har låg- och mellanstadieskola på nära håll och via skolskjuts tar de äldre eleverna sig till skolorna inne i Olofström.

Fritid
I Kyrkhult finns såväl en egen fotbolls- som friidrottsförening. Efter några minuters bilfärd till Olofström når du både ishall, idrottshall och simhall.
I Kyrkhult finns fina badplatser och motionsspår och du har nära till vacker natur.

Kommunikationer
Från Kyrkhult finns dagliga bussförbindelser till Olofström, och därifrån tar du dig ganska snabbt med buss till Karlshamn och Kristianstad. Efter tre timmar med tåg är du också framme i Köpenhamn.

På Hasselvägen finns två- och trerumslägenheter fördelade på två plan och husen har en härlig grönskande trädgård med tillhörande grillplats.
Mitt i centrala Kyrkhult har vi våra eftertraktade seniorlägenheter på Solbacken.
Vilshultsvägen är ett området som är lätt att trivas i - här finns hyresgäster som bott i samma lägenhet sedan 45 år tillbaka!