Holjebäck

I detta område hittar du två- och trerumslägenheter med bästa läge mitt i centrum.

Lägenheterna i de två husen stod klara i augusti 2020 och är perfekta för dig som vill bo centralt och modernt. Standarden i de båda husen är densamma, men för att teckna avtal på lägenheterna i hus B finns ett ålderskrav på 65 år.

Alla lägenheterna har helkaklade badrum, inglasade balkonger, genomgående ekparkett, förberett för tvättmaskin och torktumlare och allmänt hög standard. Helt enkelt något för dig som vill ha det där lilla extra.
Hela området är rökfritt, och det gäller såväl området, som den egna balkongen och lägenheten. Under 2021 kommer det byggas en fin gemensamhetslokal för att öka trivseln och gemenskapen hos de boende.

Värme och viss förbrukning av varmvatten ingår, men här tillämpas individuell mätning av varmvattnet.
Det som ingår i hyran är en normalförbrukning till lägenheten i förhållande till storlek.
Det du förbrukar där utöver betalar du ett litet tillägg för, och är du sparsam med varmvatten får du istället en liten slant tillbaka vid aviseringen från Brunata.
För dig som hyresgäst innebär det att du som är sparsam med varmvattnet betalar lite mindre än den som förbrukar mer. Förbrukning av kallvatten mäts ej.
Detta gör Holjebäck till ett utmärkt val för dig som är extra miljömedveten och vill att din energiförbrukning ska kunna påverka dina kostnader.

Gemensamhetslokal
På Holjebäck finns en fantastiskt fin gemensamhetslokal som rymmer ca 50 personer. Den får nyttjas fritt för drop-in mellan 7-22 men kan också bokas för eget privat bruk mot debitering.
Vi hoppas gemensamhetslokalen blir en härlig samlingsplats för våra hyresgäster på Holjebäck där man träffas för en fika, bokstund eller helt enkelt bara umgås tillsammans.

  • Lokalen får nyttjas utan kostnad på tid som ej är bokad, s.k. drop-in-nyttjande.
  • För eget exklusivt nyttjande krävs bokning med tagg.
  • Bokning görs enligt följande intervaller/pass: kl 7-12, 12-17, 17-22.
  • 200 kronor per pass debiteras via hyresavin.
  • Lokalen kan endast bokas av hyresgäster boende på Holjebäck

Kabel-TV och internet

I din hyra ingår kabel-tv med basutbud från Olofströms Kabel-TV. Då deras utbud är digitalt kan du behöva en digitalbox till din tv för att få tillgång till utbudet. Kontakta Olofströms Kabel-TV för mer information.
Bredband och telefoni ingår inte i hyran. Bredband kan du beställa via Olofströms Kabel-TV.

Vilken sorts anslutning för internet finns i våra områden? Läs här vilka områden som är anslutna till fiber.

Butiker och service
En kort promenad från våra bostäder på Holjebäck tar dig till centrum med shopping, restauranger, biograf, mataffärer och annat serviceutbud du kan tänkas behöva i vardagen.

Barnomsorg och skolor
Från Holjebäck är det cykelavstånd till både förskolor, grundskolor och gymnasieskola med viss trafik emellan.

Fritid
Bor du på Holjebäck är det gångavstånd till såväl ishall, idrottshall som simhall.

Med cykel tar det cirka tio minuter till ridhus, intilliggande motionsspår och Blekinges största insjö Halen och dess vackra omgivningar som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer.
I området finns också kommunens populära aktivitetshus Växtverket för barn och ungdomar.

Kommunikationer
Holjebäck ligger bara några hundra meter från Olofströms resecentrum.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information