Kyrkhult

Samhället Kyrkhult

Kyrkhult är ett litet samhälle med lugn och trivsam atmosfär, nära till vacker natur och härliga promenadstigar, ungefär en mil norr om Olofström.

Här finns ett varierat utbud av lägenheter. Vilshultsvägen 1 och 3 är våra äldsta hus i Kyrkhult med lägenheter på mellan 1-5 rum och kök. Ett stenkast därifrån finns också omtyckta Hasselvägen där några av lägenheterna har egen liten uteplats i markplan. En bit därifrån hittar du radhuslängorna på Fridaforsvägen och Gårdsjövägen där egen liten trädgård hör till lägenheterna.

De fem lägenheterna på Solbacken på Fridaforsvägen 1 har fokus på hög standard och bra tillgänglighet. Här finns en fin gemensamhetslokal för de boende att nyttja och i källaren kan de boende ta del av träningsmöjligheter, bastu och jacuzzi. Här bor du som är 45 år eller äldre.

Kabel-TV och internet

I din hyra ingår kabel-tv med basutbud från Olofströms Kabel-TV. Då deras utbud är digitalt kan du behöva en digitalbox till din tv för att få tillgång till utbudet. Kontakta Olofströms Kabel-TV för mer information.
Bredband och telefoni ingår inte i hyran. Bredband kan du beställa via Olofströms Kabel-TV.

Vilken sorts anslutning för internet finns i våra områden? Läs här vilka områden som är anslutna till fiber.

Shopping, mataffärer, restauranger och service

  • Välsorterad mataffär finns i Olofströms tätort, ca 10 km
  • Shopping, m.m. finns i Olofströms tätort, ca 10 km
  • Vård och omsorg finns i Olofströms tätort, ca 10 km

Barnomsorg och skolor

  • Förskola ca 700 m
  • Låg- och mellanstadieskola ca 500 m
  • Högstadieskola finns i Olofströms tätort, ca 10 km
  • Gymnasieskola finns i Olofströms tätort, ca 10 km

Kommunikationer

  • Busshållsplats finns i området dock med relativt få avgångar
  • Resecentrum finns i Olofströms tätort, ca 10 km

Fritid

Kyrkhult har ett eget föreningsliv utöver utbudet som finns i Olofström och den fina badplatsen vid Södersjön är populär för många att besöka på sommaren.
När det gäller avstånd till sjön Halen, Blekinges största insjö som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer, ligger detta inne i Olofströms tätort, precis som ishall, idrottshallar och simhall.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information