Kyrkhult

Läs mer om vår Kyrkhultskampanj som kan ge dig 50% rabatt på grundhyran i hela 6 månader! –>

Kyrkhult är ett litet samhälle ungefär en mil norr om Olofström. Att bo här är lugnt och trivsamt – nära till naturen och härliga promenadstigar invid Södersjön. Boendet är varierat för både gammal och ung, och gemensamt för många av våra hyresgäster här är att de tycker om lugn och ro.

Populära Vilshultsvägen med sina två trevåningshus är vårt äldsta område i Kyrkhult, och förutom detta finns också omtyckta Hasselvägen och radhuslängorna på Fridaforsvägen och Gårdsjövägen.
Liksom i Jämshög finns här också ett seniorboende med rymliga lägenheter med hög standard och fokus på trygghet och tillgänglighet. Seniorboendet Solbacken på Fridaforsvägen 1 har en tillhörande gemensamhetslokal och i källaren kan de boende ta del av träningsmöjligheter, bastu och jacuzzi. Här bor du som är 45 år eller äldre.

Kabel-TV och internet

I din hyra ingår kabel-tv med basutbud från Olofströms Kabel-TV. Då deras utbud är digitalt kan du behöva en digitalbox till din tv för att få tillgång till utbudet. Kontakta Olofströms Kabel-TV för mer information.
Bredband och telefoni ingår inte i hyran. Bredband kan du beställa via Olofströms Kabel-TV.

Vilken sorts anslutning för internet finns i våra områden? Läs här vilka områden som är anslutna till fiber.

Butiker och service
Pizzeria finns i centrala Kyrkhult. Övrigt utbud finns inne i Olofströms tätort.

Barnomsorg och skolor
I Kyrkhult finns förskola, låg- och mellanstadieskola centralt belägna och via skolskjuts tar de äldre eleverna sig till högstadie- och gymnasieskolan inne i Olofström.

Fritid
Kyrkhult har ett eget föreningsliv utöver utbudet som finns i Olofström och den fina badplatsen vid Södersjön är populär för många att besöka på sommaren.

När det gäller avstånd till sjön Halen, Blekinges största insjö som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer, ligger detta inne i Olofströms tätort, precis som ishall, idrottshallar och simhall.

Kommunikationer
Från Kyrkhult är det cirka 11 km till Olofströms resecentrum.  Viss förbindelse med kollektivtrafik finns.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information