Smålandsgatan

Smålandsgatan är ett lugnt och idylliskt område med vacker natur och skog alldeles i närheten. Husen ligger på rad vilket ger en öppen och inbjudande känsla och bra utsikt över omgivningarna.
På Smålandsgatan bor du i trevåningshus och lägenheternas storlek varierar från ett till fyra rum tack vare ett antal sammanslagna lägenheter som öppnar upp för dig som har behov av en lite större bostad.

Här samlas barnfamiljer kring lekplatserna och för den träningsintresserade finns här även ett gym för de boende. (i mån av plats)
Trots att Smålandsgatan ligger mycket centralt är det ett mycket lugnt och barnvänligt område med lekplatser och grönområden.

I vanlig ordning ingår kabel-tv i hyran men på Smålandsgatan tillämpar vi individuell värmemätning enligt en modell från Minol. Detta innebär att en viss förbrukning av värme och vatten ingår, men förbrukar du mer än normen för din lägenhet, betalar du själv för den extra förbrukningen.

Detta gör Smålandsgatan till ett utmärkt val för dig som är extra miljömedveten och vill att din energiförbrukning ska kunna påverka dina kostnader.

Självförvaltning
På Smålandsgatan finns vår självförvaltning som alternativ för dig som vill påverka din utemiljö eller området lite extra. Tar du till exempel hand om trappstädningen eller planteringarna utanför ditt hus får du en ersättning för detta och inte minst bidrar det till ökad trivsel och gemenskap i området. Självklart är det frivilligt att vara med i självförvaltningen men vi har märkt att många uppskattar sammanhållningen det ger.

Butiker och service
Smålandsgatan finner du 1500 meter från centrum med utbud av biograf, restauranger, mataffärer, tandläkare, shopping, bensinmackar och allt annat du kan tänkas behöva.

Barnomsorg och skolor
Fem till tio minuters cykeltur på fina cykelvägar eller några minuters bilväg bort har du förskola och övriga skolor.

Fritid
Från Smålandsgatan är det gång- eller cykelavstånd till såväl ishall, idrottshall och simhall och cirka tio minuter med cykel tar dig även till ridhus, intilliggande motionsspår och Blekinges största insjö Halen och dess vackra omgivningar.

Kommunikationer
Från Smålandsgatan är det cirka 1500 meter till Olofströms resecentrum och ska du ta dig söderöver når du Köpenhamn på cirka tre timmar.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information