Smålandsgatan

Smålandsgatan är ett lugnt och idylliskt område med vacker natur och skog alldeles i närheten. Husen ligger på rad vilket ger en öppen och inbjudande känsla och bra utsikt över omgivningarna.
På Smålandsgatan bor du i trevåningshus och lägenheternas storlek varierar från ett till fyra rum tack vare ett antal sammanslagna lägenheter som öppnar upp för dig som har behov av en lite större bostad.

Här samlas barnfamiljer kring lekplatserna och för den träningsintresserade finns här även ett gym för de boende. (begränsat antal taggar finns)
Trots att Smålandsgatan ligger mycket centralt är det ett mycket lugnt och barnvänligt område med lekplatser och grönområden.

 

Värme och viss förbrukning av varmvatten ingår, men här tillämpas individuell mätning av varmvattnet.
Det som ingår i hyran är en normalförbrukning till lägenheten i förhållande till storlek.
Det du förbrukar där utöver betalar du ett litet tillägg för, och är du sparsam med varmvatten får du istället en liten slant tillbaka vid aviseringen från Brunata.
För dig som hyresgäst innebär det att du som är sparsam med varmvattnet betalar lite mindre än den som förbrukar mer. Förbrukning av kallvatten mäts ej.
Detta gör Smålandsgatan till ett utmärkt val för dig som är extra miljömedveten och vill att din energiförbrukning ska kunna påverka dina kostnader.

Kabel-TV och internet

I din hyra ingår kabel-tv med basutbud från Olofströms Kabel-TV. Då deras utbud är digitalt kan du behöva en digitalbox till din tv för att få tillgång till utbudet. Kontakta Olofströms Kabel-TV för mer information.
Bredband och telefoni ingår inte i hyran. Bredband kan du beställa via Olofströms Kabel-TV.

Vilken sorts anslutning för internet finns i våra områden? Läs här vilka områden som är anslutna till fiber.

Självförvaltning
På Smålandsgatan finns vår självförvaltning som alternativ för dig som vill påverka till exempel utemiljön i området lite extra, mot en viss ersättning. Självklart är det frivilligt att vara med i självförvaltningen men vi har märkt att många uppskattar sammanhållningen det ger.

Butiker och service
En kort promenad från området tar dig till centrum med shopping, restauranger, biograf, mataffärer och annat serviceutbud du kan tänkas behöva i vardagen.

Barnomsorg och skolor
Som boende på familjevänliga Smålandsgatan har du cykelavstånd (med viss trafik emellan) till såväl förskolor som skolor, allt från lågstadie- till gymnasium.

Fritid
Från Smålandsgatan är det gångavstånd till såväl ishall, idrottshall som simhall.

Med cykel tar det cirka tio minuter till ridhus, intilliggande motionsspår och Blekinges största insjö Halen och dess vackra omgivningar som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer.

Kommunikationer
Till Olofströms resecentrum är det ca 1,5 km.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information