Smålandsgatan

Smålandsgatan är ett lugnt och idylliskt område med vacker natur och skog alldeles i närheten.
Hus 1, 3, 5 och 7 ligger på rad vilket ger en öppen och inbjudande känsla och fin utsikt över omgivningarna. Hus 9, 11 och 13 omger en härlig innergård där lekplats, grillplats, pergola och andra sittytor bjuder in till gemenskap.

De 162 lägenheterna på Smålandsgatan är fördelade i sju stycken trevåningshus och lägenheternas storlek varierar från ett till fyra rum tack vare ett antal sammanslagna lägenheter som öppnar upp för dig som har behov av en lite större bostad.

Här samlas barnfamiljer kring lekplatserna och för den träningsintresserade finns här även ett gym för de boende (begränsat antal taggar finns).
Trots att Smålandsgatan ligger centralt uppfattar många det som ett mycket lugnt och barnvänligt område med lekplatser och grönområden.

Individuell mätning av varmvatten 

Värme och viss förbrukning av varmvatten ingår, men här tillämpas individuell mätning av varmvattnet.
Det som ingår i hyran är en normalförbrukning till lägenheten i förhållande till storlek.
Det du förbrukar där utöver betalar du ett litet tillägg för, och är du sparsam med varmvatten får du istället tillbaka mellanskillnaden vid månadsaviseringen.

För dig som hyresgäst innebär det att du som är sparsam med varmvattnet betalar lite mindre än den som förbrukar mer. Förbrukning av kallvatten mäts ej.
Detta gör Smålandsgatan till ett utmärkt val för dig som är extra miljömedveten och vill att din energiförbrukning ska kunna påverka dina kostnader.

Kabel-TV och internet

I hyran ingår kabel-tv med basutbud från Olofströms Kabel-TV. Då deras utbud är digitalt kan du behöva en digitalbox till din tv för att få tillgång till utbudet. Kontakta Olofströms Kabel-TV för mer information.
Bredband och telefoni ingår inte i hyran. Bredband kan du beställa via Olofströms Kabel-TV.

Vilken sorts anslutning för internet finns i våra områden? Läs här vilka områden som är anslutna till fiber.

Shopping, mataffärer, restauranger och service

  • Välsorterad mataffär ca 1,4 km
  • Shopping, restauranger m.m. ca 1,1 km
  • Vård och omsorg ca 1,1 km

Barnomsorg och skolor

  • Förskola ca 2 km
  • Låg- och mellanstadieskola ca 2 km
  • Högstadieskola ca 1,4 km
  • Gymnasieskola ca 1,8 km

Kommunikationer

  • Resecentrum ca 1,3 km

Fritid
Från Smålandsgatan är det gångavstånd till såväl ishall, idrottshall som simhall.

Med cykel tar det cirka tio minuter till ridhus, intilliggande motionsspår och Blekinges största insjö Halen och dess vackra omgivningar som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information