Södra Ekeryd

Södra Ekeryd är ett lugnt och fint område med både stormarknad och skog inpå knutarna och efter en kort promenad kommer du till centrum. Till området som inkluderar våra lägenheter på Äppelvägen och Hallonvägen söker sig den som vill ha en lägenhet med ett till tre rum och kök och tvättstuga och förråd lättillgängliga på markplan. Ett flertal av lägenheterna i markplan har inglasade altaner och plattsatta uteplatser och givetvis finns möjligheter även på övre plan till en inglasad balkong.

För barnfamiljer finns små lekplatser nära till hands i området och på intilliggande förskola. Denna närhet lockar många att bosätta sig på Södra Ekeryd, ett av våra många omtyckta områden.

Södra Ekeryd är också ett mycket populärt område bland de lite äldre då miljön känns väldigt gemytlig och nära med endast fyra eller fem lägenheter i varje trappuppgång. Även om du skulle bosätta dig på översta våningen, så är det bara en trappa upp och parkeringsmöjligheter finns det gott om i området.

Kabel-TV och internet

I din hyra ingår kabel-tv med basutbud från Olofströms Kabel-TV. Då deras utbud är digitalt kan du behöva en digitalbox till din tv för att få tillgång till utbudet. Kontakta Olofströms Kabel-TV för mer information.
Bredband och telefoni ingår inte i hyran. Bredband kan du beställa via Olofströms Kabel-TV.

Vilken sorts anslutning för internet finns i våra områden? Läs här vilka områden som är anslutna till fiber.

Butiker och service

Våra bostäder på Södra Ekeryd ligger på promenadavstånd till centrum med shopping, restauranger, biograf, mataffärer och annat serviceutbud du kan tänkas behöva i vardagen.

Barnomsorg och skolor
Från Södra Ekeryd är det cykelavstånd till både låg-, mellan- och högstadieskola och förskola och gymnasieskola ligger alldeles runt hörnet.

Fritid
Från området är det gångavstånd till såväl ishall, idrottshall som simhall.

Med cykel tar det cirka tio minuter till ridhus, intilliggande motionsspår och Blekinges största insjö Halen och dess vackra omgivningar som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer.

Kommunikationer
Det är ca en km till Olofströms resecentrum.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information