Vilboken

I vårt område Vilboken finns ett varierat utbud av såväl en- som femrumslägenheter. De är belägna i tre – eller fyravåningshus och en liten bit härifrån hittar du även Skogsbacka – ett fantastiskt, litet radhusområde med olika stora lägenheter.

Mitt i vårt område Vilboken ligger den nya fantastiska förskolan som slutfärdades 2017 och grundskolan Vilboksskolan och med bilfri innergård är Vilboken ett mycket omtyckt omr åde. Här finns gott om grönområden och härliga miljöer som lämpar sig fint för utevistelse. För trygghetens skull är porttelefoner installerade i samtliga trappor i området.

Tack vare läget är Vilboken också ett mycket populärt område hos dem som uppskattar närhet till vacker natur, skog och bad och även till vårt största industriområde kring Volvo.

Butiker och service
Mataffärer och övrigt utbud i centrum ligger ungefär 1500 meter bort och bussförbindelser finns.

Barnomsorg och skolor
De boende i Vilboken har förskola och lågstadieskola på bara fem minuters promenadavstånd och med cykel tar sig ungdomarna lätt till högstadie- och gymnasieskolor cirka två kilometer bort.

Fritid
Ska du till ishall, idrottshall och simhall går det snabbast att ta bilen. Men du som föredrar att gå eller cykla har ca två kilometer att få upp värmen på.
Från Skogsbacka har du nära till Halen, Blekinges största insjö, som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer.

Kommunikationer
Från Skogsbacka är det cirka två kilometer till Olofströms resecentrum och vill du söderöver tar det dig cirka tre timmar att nå Köpenhamn därifrån.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information