Jämshög

Ungefär fyra kilometer söder om Olofström ligger Jämshög, ett litet samhälle som många säkert förknippar med Sven-Edvin Salje eller Harry Martinsson. Det moderna Jämshög är ett väldigt mysigt samhälle med mycket vacker natur i närområdet och en gemenskap bland människorna som för många känns unik och som bidrar till ökad trivsel.

Här finns ett varierande utbud av lägenheter fördelat på några olika områden.
På Olle Montanus Väg finns marklägenheter i radhusområde ett stenkast därifrån ligger Bengt Nordenbergs Väg, JF Anderssons-, Pehr Thomassons- och Öllers Väg som erbjuder en- till fyrarumslägenheter fördelade på tre våningar.

Några väldigt populära lägenheter är de i fastigheten på Bygatan 5, av Jämshögsborna kallat ”Rosa huset”. Detta är lite som ett eget litet område med gemytlig känsla och en mysig tillhörande gård där de boende kan träffas.
Seniorboendet ”Läkarvillan” har blivit väldigt uppmärksammat och eftertraktat tack vare de vackra lägenheterna med hög standard och sin härliga omgivning. Gemenskapen bland de boende är god och de spenderar gärna tid i intilliggande gemensamhetslokalen. Här bor du som är 55 år eller äldre fantastiskt bra och bekvämt.

I Jämshög hittar du också Tullbacken – Olofströms första riktiga trygghetsboende som stod klar för inflyttning 2012.

Butiker och service
I Jämshög finns det mesta du kan behöva så som restauranger, mataffär och tandläkarmottagning.

Barnomsorg och skolor
Jämshög är en ort där småbarnsfamiljer inte behöver sakna något.
Förskola, låg- och mellanstadieskolan är populära och för vuxna finns Jämshögs Folkhögskola med brett utbud.

Fritid
Jämshög är en egen liten by med egen idrotts- och fotbollsförening.
På fem minuter är du inne i Olofström där du har ishall, idrottshall och simhall och likaså ridhus, badplatser och motionsspår.

Kommunikationer
Från Jämshög är det ungefär fyra kilometer till Olofströms resecentrum, men då stor del av busstrafiken går genom Jämshög är chansen stor att du till och med kan påbörja din resa härifrån. Vill du söderöver tar det dig cirka tre timmar att nå Köpenhamn.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information