Jämshög

Lägenheterna i Jämshög är uppdelade i två interna områden; Jämshög Öster och Jämshög Väster. Vill du söka eller bevaka lediga lägenheter i hela Jämshög behöver du alltså kryssa i båda alternativen i sökurvalet.

Jämshög Öster
Här ingår lägenheter på följande adresser:

  • Öllers väg
  • JF Anderssons väg
  • Pehr Thomassons väg
  • Bengt Nordenbergs väg
  • Olle Montanus väg

Jämshög Väster
Hit räknas våra lägenheter på följande adresser:

  • Bygatan
  • Ljungrydavägen ”Läkarvillan”
  • Torgil Åldermans Väg ”Tullbacken”
  • Rosenhillsvägen

Byn Jämshög 

Ungefär fyra kilometer söder om Olofström ligger Jämshög, ett litet samhälle som många säkert förknippar med Sven-Edvin Salje eller Harry Martinsson. Det moderna Jämshög är ett väldigt mysigt samhälle med mycket vacker natur i närområdet och en gemenskap bland människorna som för många känns unik och som bidrar till ökad trivsel.

Här finns ett varierat utbud av lägenheter, allt från marklägenheter med egen lite täppa, till traditionella lägenheter i flerfamiljshus. Populära marklägenheterna på Olle Montanus Väg har egen liten trädgård och egen tvättutrustning i lägenheterna. Ett stenkast därifrån ligger Bengt Nordenbergs Väg, JF Anderssons-, Pehr Thomassons- och Öllers Väg och ytterligare en bit bort hittar vi Rosenhillsvägen 12. Dessa hus erbjuder en- till sexrumslägenheter i olika storlekar i flerfamiljshus med 2-4 våningar

Bygatan 5 kallas i folkmun ”Rosa huset” och upplevs av många som ett eget litet område med en härlig stämning bland de boende.

Detsamma gäller för lugna boendet ”Läkarvillan” på Ljungrydavägen 3. Det har blivit väldigt uppmärksammat och eftertraktat tack vare de vackra lägenheterna med hög standard och sin härliga omgivning. Gemenskapen bland de boende är god och de spenderar gärna tid i den intilliggande gemensamhetslokalen. Här bor du som är 55 år eller äldre fantastiskt bra och bekvämt.

I Jämshög hittar du också fina Tullbacken som stod klar för inflyttning 2012. Ett fantastiskt boende som du som fyllt 60 år kan teckna kontrakt på. Även här finns en härlig gemenskap och goda möjligheter till samvaro i gemensamhetsutrymmen.

Kabel-TV och internet

I din hyra ingår kabel-tv med basutbud från Olofströms Kabel-TV. Då deras utbud är digitalt kan du behöva en digitalbox till din tv för att få tillgång till utbudet. Kontakta Olofströms Kabel-TV för mer information.
Bredband och telefoni ingår inte i hyran. Bredband kan du beställa via Olofströms Kabel-TV.

Vilken sorts anslutning för internet finns i våra områden? Läs här vilka områden som är anslutna till fiber.

Butiker och service
Jämshög finns det mesta du kan behöva så som restaurang, mataffär och tandläkarmottagning.

Barnomsorg och skolor
Jämshög är en ort där småbarnsfamiljer inte behöver sakna något.
Förskola, låg- och mellanstadieskolan samt Jämshögs Folkhögskola finns i byn.
Högstadie- och gymnasiumskola finns inne i Olofström.

Fritid
Jämshög har ett eget föreningsliv utöver utbudet som finns i Olofström.

När det gäller avstånd till sjön Halen, Blekinges största insjö som erbjuder ett rikt utbud vad gäller bad, kanoting, vandring, camping, en storslagen natur och mycket, mycket mer, ligger detta någon km bort, precis som ishall, idrottshallar och simhall.

Kommunikationer
Från Jämshög är det cirka fyra kilometer till Olofströms resecentrum men av- och påstigningsplats för många turer finns i byn.

Tilltalar detta området dig? Se här om det finns några lediga lägenheter att söka.

Mer information