- A A A +

Gör din felanmälan här!

Felanmälan kan du göra dygnet runt antingen här på webben i vårt system LIVING eller genom att ladda ner vår app för iPhone och androidtelefoner. Allra smidigast är att logga in på "Mina sidor" och anmäla vad du vill ha hjälp med under fliken "Mitt boende". Där kan du också följa ditt ärende och se dess status. Ordern går då direkt till berörd reparatör och vi hjälper dig så fort vi kan. 

Felanmälan kan du också göra via vårt formulär här på webben eller via telefon 0454 - 372 22.

Avstängt vatten, oplanerat driftstopp eller liknande plötsligt uppkomna situationer? Det snabbaste sättet för oss att informera våra kunder på är via vår facebooksida. Den kan givetvis även du besöka som inte själv har en facebookprofil. Klicka här…

Information angående Räddningstjänstens utryckning under fredagen

Under fredagsförmiddagen larmades Räddningstjänsten till en fastighet i Vilboksområdet. Fastigheten är belägen på Ingenjörsgatan och är alltså inte en av våra fastigheter.

Service i kundmottagningen vecka 42

Då stora delar av vår personal är på utbildning har kundmottagningen och vår felanmälan begränsad tillgänglighet följande tider:

Tisdag 13 oktober från kl. 8.00-10.00.
Onsdag 14 oktober hela dagen.

Din kund- och husvärd finns på plats som vanligt!
Vi hoppas att ni har överseende med att ni kanske får vänta lite längre på att få svar i telefon och hjälp i vår kundmottagning dessa tider.

Stort intresse bland besökarna årets Skördedag

Det blev en helt fantastisk Skördedag ännu en gång. Solen sken ikapp med de många besökare som minglade runt i centrum och njöt i solskenet.

Över 80 personer ville vara med och svara på den minienkät om utemiljö som Olofströmshus trädgårdsmästare Marina Eaton Wernersdotter och Kristina Olsson tagit fram dagen till ära.
Det fina gensvaret gjorde att vi bestämde oss för att lotta ut två lökkrukor, i stället för utlovade en, bland de som svarade och de lyckliga vinnarna Inger Sällström och Helle Karlson kommer att hämta ut sina fina lökkrukor i nästa vecka.
Alla idéer och förslag som kom in via enkäten kommer att sammanställas och gås igenom. I de fall de rör kommunen och inte Olofströmshus kommer de att vidarebefordras till den de berör.

Varmt tack till alla er som kom och besökte oss!

Toppenlokal ledig mitt i city!

Affärslokal, Östra Storgatan 35 på 177 kvadratmeter där Strössel senast har haft sin verksamhet är nu ledig för uthyrning.

Den ljusa och fräscha lokalen har gott om utrymmen med lastbrygga på baksidan. För mer information kontakta Michael Örknér på mail michael@olofstromshus.se eller telefon 0454-372 05.

Utveckling av ECO Living genom trädplantering med barnen och Lions

Tillsammans med barn från förskoleklassen på Ekerydsskolan och Lions representanter Glenn Östergaard och Lars-Erik Larsson var det så dags att plantera de buskar som ska komma att pryda innergården på Ekeryd.

Buskarna kommer ge skörd i form av vinbär och förhoppningsvis kan barnen - och alla som vill - plocka de smaskiga bären redan nästa sommar.
Smultron och björnbär, rabarber och krusbär är också något som kommer att finnas på innergården vid Frödingvägen när sommaren kommer.
Projektet med trädplanteringarna är ett samarbete mellan Olofströmshus och Lions där Lions bidragit till att förverkliga barnens drömmar om en grönare, skönare innergård.
Pengarna som Olofströmshus bidrar med kommer från insamlingar via de arrangemang där hyresgäster och övriga kommuninvånare skänkt pengar. Lions har sen gått in och stöttat upp med ett rejält bidrag så detta blivit möjligt.
Varmt tack till er alla!

Fler bilder ser du här...

Underbar lördag och solsken på Kyrkhultsyran!

Solen sken iallafall till största delen av dagen när vi tillsammans med Nöjestruppen bjöd in till Kyrkhultsyra och familjefest lördag 19 september. Det bjöds på underhållning och matlagning, tipsrunda och hoppborg, häst- och vagnåkning, ansiktsmålning och mycket mycket mer! Dagen avslutade sen med en rafflande femkamp mellan Tulseboda Bikers och BK Union där BK Union till slut stod som vinnare!

Varmt tack till alla som gjorde dagen till den succé den blev och alla som kom med sitt bästa humör! 

Fler bilder ser du här...

Lycklig vinnaren av den fria månadshyran är…

VIKTOR WINBERG!
Stort grattis till vinsten Viktor!

- Tackar! Jag hade nästan glömt bort den där enkäten, berättar Viktor. Men sen när jag såg den ligga på köksbordet kom jag på det igen, och tur var ju det, fortsätter han, som avslöjar att det var i grevens tid han skickade in den.
- Ja, sista dan lyckades jag få iväg den, ler han.
Ett nog så lyckat drag visade det sig!

Vår förhoppning är att Viktor och alla ni andra hyresgäster tar er tid att fylla i den stora enkäten även nästa år när den då kommer ut till hela vårt bestånd.
Tillsammans blir vi bättre!
Let´s go4gold!

Utvärderingsmötet med styrgruppen i Go4Goldprojektet

När styrgruppen för projektet Go4Gold samlades tillsammans med AktivBos representant Frida Kullh fick vi ta del av de finfina siffrorna efter årets delmätning med den stora kundenkäten.
Innan vi röjer för mycket kan vi avslöja att svarsfrekvensen var hela 64%!!!

Detta är vi såklart mycket glada över och vi vill framföra ett varmt och innerligt tack till er som deltog!
Vinnaren av den fria månadshyran kommer att presenteras här inom kort! Håll utkik!

 

 

Hönsgård på Klintens boende

Några av Klintens senaste hyresgäster är de sex fina hönsen som nu trivs och lever i sin hönsgård på boendets gård.

Varje morgon kan personalen på boendet plocka ett antal ägg som de gärna bakar av eller serverar till frukost.

Man kan ju undra vad nästa steg blir i projektet ECO Living...
Senaste nytt hittar du alltid på vår facebooksida!

Laddstolpar för elbilar på fyra platser i Olofström

Nu är de fyra rosa laddstolparna på plats och finns tillgängliga för alla som behöver ge sin elbil lite ny power. Olofströms kommun, Olofströms Näringsliv AB, Olofströmshus AB och Olofströms Kraft AB har satt upp varsin laddstolpe som i dagsläget är gratis att nyttja. Alla dessa verksamheter köper miljödeklarerad el och laddar du vid kommunhuset en solig dag är det solel direkt från solcellerna på taket som laddas i bilbatteriet.

Så här gör du för att tanka gratis och miljösmart
Stolparna har två typ-2 uttag i varje stolpe. Man måste ha med egen sladd för att kunna ladda sin elbil. För att ladda de flesta elfordon räcker oftast en till två timmar vid laddstolpar av denna typ. Stolparna kommunicerar digitalt, vilket möjliggör framtida betallösningar. Men än så länge är det gratis att fylla på sitt elbilsbatteri i Olofströms stolpar.

Var kan jag ladda min elbil?
Stolparna finns vid parkeringen på kommunhusets östra gavel, vid Innovation Park på Vällaregatan, vid den lilla parkeringen på Nedre Brogatan vid gaveln av huset där bl.a. Salong Vacker är belägen, och på parkeringen utanför OKAB: s kontor. Stolparna vid kommunhuset och på Nedre Brogatan är tills vidare helt öppna, men vid stolparna hos Näringslivsbolaget och Kraftbolaget behövs ett kort från Green Charge för att kunna börja ladda. 

Läs mer här...

OLOFSTRÖMSHUS UTSETT TILL SVERIGES BÄSTA BOSTADSBOLAG I SIN STORLEKSKLASS – VINNARE AV DUBBLA KRISTALLER!!!

I 2013 års Benchmark Event på Berns Salonger i Stockholm presenterades så det resultat vi spänt gått och väntat på!

Att vi hade nöjda kunder visste vi – men att ni faktiskt utsett oss till vinnare i dubbla kategorier kunde vi väl bara hoppas på!

Olofströmshus stod nämligen som stolt vinnare i följande kategorier:

  • Högsta profil (varumärke)
  • Högsta serviceindex  - den absolut mest prestigefyllda kategorin.

Vi på Olofströmshus är glada, lyckliga och helt fantastiskt nöjda med att vi lyckades kamma hem kristallerna bland totalt 60 deltagande bolag!

DET ÄR INTE UTAN STOLTHET VI NU KAN TITULERA OSS SVERIGES BÄSTA BOSTADSBOLAG!

*Totalt mäter AktivBo ca 175 bostadsbolag runt om i Sverige.

SE BILDERNA FRÅN BERNS SALONGER PÅ VÅR FACEBOOKSIDA -->

Förutom att vara hjärtsäker arbetsplats har vi också köpt in ett antal hjärtstartare som är utplacerade runt om i våra områden. Sök närmaste hjärtstartare här...

Handla hos våra aktörer i EasyLivingkortet!