- A A A +

VI HAR FLYTTAT!

Vi har flyttat från våra lokaler på Jämshögsvägen 1.

I väntan på att de nya lokalerna på Ådalsvägen 1 ska bli klara efter den pågående renoveringen kommer vi istället att finnas tillgängliga på Östra Storgatan 35 i f.d. Mixxed lokaler fram till mitten på juni.

Felanmälan kan du göra dygnet runt. Genom att ladda ner vår app för iPhone och androidtelefoner kommer du smidigt in på ”Mina sidor” där du enkelt kan anmäla ditt fel och följa ditt ärende. Du kan också logga in på ”Mina sidor” här. Genom att göra din felanmälan via ”Mina sidor” går din order direkt till berörd reparatör och vi hjälper dig så fort vi kan.
Felanmälan kan du också göra genom att ringa 0454 – 372 22.

Tack för visat intresse för våra ferietjänster!

Våra ferietjänster är nu tillsatta och samtliga sökanden ska ha fått återkoppling via mail.
Vi tackar än en gång för alla ansökningar och önskar er stort lycka till framöver! 

Avstängt vatten, oplanerat driftstopp eller liknande plötsligt uppkomna situationer? Det snabbaste sättet för oss att informera våra kunder på är via vår facebooksida. Den kan givetvis även du besöka som inte själv har en facebookprofil. Klicka här…

Namntävlingen för skolan nu avgjord!

Äntligen har vi nöjet att avslöja det vinnande bidraget i namntävlingen för Holjeskolan. Nils-Åke Nielsen och Agneta Sjögren inkom ovetandes om varandra med samma förslag som av juryn röstades fram som det bästa alternativet.
Motiveringen lyder:

Holjegården - detta namn knyter an till vår vackra kommuns historia och nutid då namnet tas upp i flera verksamheter, vattendrag, parker och anläggningar. Det kreativa idéförslaget knyter an till gemenskap, enkelhet och lugn och kändes som ett varm och fint namn för den framtida byggnaden och verksamheten.

Juryn bestod av Magnus Lindahl, VD Olofströmshus, ordförande Michael Örknér, marknadschef Olofströmshus, Sara Rudolfsson (S) kommunstyrelsens ordförande, Eva Johnsson, enhetschef Västralid, och Camilla Munther, socialchef. 
När och hur ombyggnationen av Holjegården kommer att sätta igång är i dagsläget inte fastställt men nu har våra kommuninvånare i alla fall ett nytt namn när de pratar framtid för den gamla skolan.

Holjegården var det! Lägg det på minnet!!! 

Energy Hunter och Go4gold är igång!

Värme, solsken och glada fina barn! Förutsättningarna var fantastiska när dagens projekt – Energy Hunter och Go4gold – drog igång.

Med ett 40-tal minikonsulter, elever från Brännaregårdens klass 5A och 5B startade vi igång dörrknackningen hos våra hyresgäster och kontroller av droppande kranar, radiatorer och brandvarnare.

Samtidigt delades också vår stora kundenkät ut och en liten miljöpresent överlämnades. Presenten – en plasttratt – är ett väldigt enkelt sätt att minska risken för att rören sätts igen av allt fett som kan bildas vid matlagning. Tratten sätter du över en pet-flaska där du sedan kan hälla i fettet istället för i diskhon.

Vi vill framföra ett stort tack till våra hyresgäster för det förtroende ni ger oss så vi får tillgång till era lägenheter! Varmt tack givetvis till er som varit hemma och för det fina bemötande ni gett.

Extra tack och guldstjärnor också till våra minikonsulter, femteklassarna från Brännaregårdsskolan, som varit med oss under dagen!

Fler bilder ser du här...

Roligt återbesök på Blekingesjukhuset

Tisdag 26 april var det äntligen dags för ett efterlängtat återbesök på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Tillsammans med medlemmar från Nöjestruppen, våra fantastiska hyresgäster som tillsammans med er alla samlat in en bra slant under gångna året, begav vi oss än en gång till Barn- och ungdomsavdelningen på Blekingesjukhuset i Karlskrona.

Sista besöket var för ett år sedan då vi hade äran att få lämna över en check på 15 000 som våra hyresgäster bestämt skulle sätta lite guldkant på tillvaron till barnen på kliniken i form av inköp av exempelvis leksaker eller aktiviteter.

Resultatet från insamlingen under 2015 blev fantastiska 37012 kronor* och klinikchefen Göran Åström med personal var oerhört rörda och tacksamma över gåvan som lämnades över.

Ett varmt och innerligt tack vill vi framföra till er alla som under det gångna året på ett eller annat sätt bidragit till förmån för barnen. Vid besöket framförde våra medföljande hyresgäster önskemål om att även detta års insamlingar skulle tillfalla Barn- och ungdomskliniken, något som gladde personalen på avdelningen oerhört.

Fler bilder ser du här... 

*Pengarna är resultatet efter insamlingen under året och kommer från bland annat intäkter från bland annat våra internationella matlagare på områdesfest och Medvindsmässan, lotteriförsäljning på den årliga julfesten och intäkter från vår traditionella resa till Ullared.  

Stort intresse under inspirationskvällen när Farbror Grön gästade Olofström

Vår VD Magnus Lindahl, trädgårdsmästarna Marina Eaton Wernersdotter och Kristina Olsson med odlaren Johannes Wätterbäck.

Måndagen 4 april gästades vi äntligen av den fantastiske odlaren och inspiratören Johannes Wätterbäck, även känd som Farbror Grön, och det var en genuint intresserad skara både hyresgäster och kommuninvånare som sökt sig till Folkets Hus.
Johannes berättade om sitt stora intresse och tipsade om hur du gör för att lyckas med din odling året runt. Att plocka in och placera tomatplantan på fönsterbrädan till hösten är ett tips för att kunna skörda längre. Vattna hellre mycket och sällan än lite och ofta är ett annat och gräsklipp är grönt guld att mylla ner då näring för jorden är A och O.
I foajen hade ett antal föreningar och företag samlats för att informera om odling, trädgård och miljö och besökarna samlades kring utställningar om allt från kolonilotter till grönare centrum i Olofström.

Wätterbäck själv bjöd på sås av chilifrukter tillverkad av egenodlade chilifrukter och de starka smaksättarna var definitivt inget för den känslige. Under föreläsningen berättade Wätterbäck om odlingens fem grunder jord, näring, vatten, ljus och rätt temperatur och hur viktiga alla fem är för att få ett bra odlingsresultat.

Det var många gröna och nyttiga tips för det 70-tal åhörare som kom och vi tackar alla er som kom och var med oss under kvällen!  Fler bilder ser du här...
Kolla gärna in Farbror Grön på Facebook och Instagram:

www.facebook.com/farbrorGron/

www.instagram.com/farbrorgron.se/

OLOFSTRÖMSHUS UTSETT TILL SVERIGES BÄSTA BOSTADSBOLAG I SIN STORLEKSKLASS – VINNARE AV DUBBLA KRISTALLER!!!

I 2013 års Benchmark Event på Berns Salonger i Stockholm presenterades så det resultat vi spänt gått och väntat på!

Att vi hade nöjda kunder visste vi – men att ni faktiskt utsett oss till vinnare i dubbla kategorier kunde vi väl bara hoppas på!

Olofströmshus stod nämligen som stolt vinnare i följande kategorier:

  • Högsta profil (varumärke)
  • Högsta serviceindex  - den absolut mest prestigefyllda kategorin.

Vi på Olofströmshus är glada, lyckliga och helt fantastiskt nöjda med att vi lyckades kamma hem kristallerna bland totalt 60 deltagande bolag!

DET ÄR INTE UTAN STOLTHET VI NU KAN TITULERA OSS SVERIGES BÄSTA BOSTADSBOLAG!

*Totalt mäter AktivBo ca 175 bostadsbolag runt om i Sverige.

SE BILDERNA FRÅN BERNS SALONGER PÅ VÅR FACEBOOKSIDA -->

Olofströmshus och Miljön

Förutom att vara hjärtsäker arbetsplats har vi också köpt in ett antal hjärtstartare som är utplacerade runt om i våra områden. Sök närmaste hjärtstartare här...