- A A A +

Gör din felanmälan här!

Du vet väl om att du kan göra din felanmälan på telefon 0454 - 37222 eller här på vår hemsida!  
Du kan också sköta dina ärenden via appen som finns att ladda ner för iPhone och Android! 

Välbesökt föreläsning om stadsodling och ekologi

Dagens ekologiska föreläsning av Niklas Wennberg blev en oerhört givande, intressant och rolig berättelse om ekologi, närodlat och biologisk mångfald. När vår sanna eldsjäl från Stadsjord i Göteborg gästade oss hade runt 150 åhörare sökt sig till Folkets Hus och både villaägare, hyresgäster, volontärer, vår personal och personal från kommunens parkförvaltning i alla åldrar fanns på plats, vilket var väldigt roligt. Glädjande var även att representanter från Olofströms Kraft var på plats, däribland parkchefen Siv Magnusson.

Då det var en föreläsning som anordnades tillsammans med Olofströms kommun hade vi även miljösamordnare och EU-handläggare representerade från kommunen samt Annelie Robertsson och Kristin Lendl från Hyresgästföreningen.

Föreläsningen avslutades med att Niklas visade en filmsnutt på våra kelgrisar Tim & Tej så som vi är vana att se dem – sida vid sida, tjabbandes och smaskandes vid matskålen – och vi kunde konstatera att de två galtarna vuxit både på längden och bredden.

Lördag 20 september när vi har vår områdesfest slå vi ett extra slag för stadsodling och ekologi i parken på Ekerydsplan och vi hälsar er alla välkomna denna dag!

Folkfest och solsken vid växthusinvigningen

Att regnet öste ner över oss en timme innan växthusinvigningen, kan egentligen ses som ett ganska gott tecken, för när projektet ECO Living ska växa sig större och större behövs det ju gott om både näring och vatten.

Men en kvart innan invigningen skulle dra igång skingrade sig molnen och solen tittade fram med full kraft och värme och det blev en alldeles strålande invigning.

Hyresgästföreningen och Nöjestruppen bjöd leende besökarna på grillad korv och sken ikapp med både solen och de hundratals besökarna som hade tagit sig till ECO Livingområdet denna dag.

Folket som sökt sig till växthuset på Ekerydsplan denna dag fick se på när VD Magnus Lindahl och kommunalrådet Sara Rudolfsson invigde växthuset enligt konstens alla regler och planterade ett fint litet körsbärsträd intill växthuset. Passande nog döptes trädet till Sara och detta fick till följd att flera glada ”Saror” ville fotograferas tillsammans med trädet.

Läs mer här... 

Studieresa till Göteborg i ekologins tecken

Tillsammans med Hyresgästföreningen tog vi med våra härliga volontärer och fyllde en minibuss och drog iväg för ett mycket intressant studiebesök hos vår vän Niklas Wennberg på Stadsjord i Göteborg.

Niklas är en sån fantastisk eldsjäl och vi var helt hänförda... 
Vi pratade stadsodlingar och biologisk mångfald och fick veta att Tim & Tej numera bökar runt på en gård utanför Göteborg. Strålande solsken hade vi också så Göteborg visade sig verkligen från sin bästa sida...

Se fler bilder här...

OLOFSTRÖMSHUS UTSETT TILL SVERIGES BÄSTA BOSTADSBOLAG I SIN STORLEKSKLASS – VINNARE AV DUBBLA KRISTALLER!!!

I 2013 års Benchmark Event på Berns Salonger i Stockholm presenterades så det resultat vi spänt gått och väntat på!

Att vi hade nöjda kunder visste vi – men att ni faktiskt utsett oss till vinnare i dubbla kategorier kunde vi väl bara hoppas på!

Olofströmshus stod nämligen som stolt vinnare i följande kategorier:

  • Högsta profil (varumärke)
  • Högsta serviceindex  - den absolut mest prestigefyllda kategorin.

Vi på Olofströmshus är glada, lyckliga och helt fantastiskt nöjda med att vi lyckades kamma hem kristallerna bland totalt 60 deltagande bolag!

DET ÄR INTE UTAN STOLTHET VI NU KAN TITULERA OSS SVERIGES BÄSTA BOSTADSBOLAG!

*Totalt mäter AktivBo ca 175 bostadsbolag runt om i Sverige.

SE BILDERNA FRÅN BERNS SALONGER PÅ VÅR FACEBOOKSIDA -->

Senaste aktören i EasyLivingkortet!

Riksnyheter

2014-09-18 09:35 , expressen

STOCKHOLM. 100 personer varslas från Väderstadverken utanför Linköping, skriver corren.se. Varslet ...

2014-09-18 09:09 , expressen

STOCKHOLM. Terrordömde massmördaren Anders Behring Breiviks far önskar att han kunde ha gjort mer ...

2014-09-18 09:09 , expressen

STOCKHOLM. Terrordömde massmördaren Anders Behring Breiviks far önskar att han kunde ha gjort mer ...